Οι επενδυτές στον κλάδο του πετρελαίου ενδέχεται να εκφράσουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι οι εταιρείες καλούνται να βάλουν τα χρήματά τους τώρα, αντί να επενδύσουν στην ανάπτυξη για αργότερα, καθώς η έλλειψη εξερεύνησης για νέα κοιτάσματα θέτει το σκηνικό για μια άνευ προηγουμένου άνοδο της τιμής του αργού, σύμφωνα με την Sanford C. Bernstein & Co.

Οι εταιρείες υποχρεώθηκαν να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των αποδόσεων και των διανομών των μετόχων, εις βάρος των κεφαλαιουχικών δαπανών με στόχο την εξεύρεση νέων προμηθειών, ανέφεραν ορισμένοι αναλυτές όπως ο Neil Beveridge σε σημείωμά του την Παρασκευή. Αυτό προκαλεί πτώση των αποθεμάτων για μεγάλους παραγωγούς και ο δείκτης επανεπένδυσης του κλάδου να βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών (μιας γενιάς), ανοίγοντας το δρόμο για να ξεπεράσουν οι τιμές του πετρελαίου ακόμα και τα επίπεδα ρεκόρ τα οποία κατέγραψαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με τον Bernstein.

“Οι επενδυτές που είχαν ωθήσει τους μάνατζερς να διοικούν χαλαρά και να επιστρέφουν μετρητά θα θρηνήσουν από την υποαπασχόληση στον κλάδο”, ανέφεραν οι αναλυτές. “Οποιοδήποτε έλλειμμα στην προσφορά θα οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση των τιμών, ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερη από την τιμή των 150 δολαρίων το βαρέλι που σημειώθηκε το 2008.”

bloym

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here