Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Νεστορίου της ΠΕ Καστοριάς

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πέντε εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Νεστορίου της ΠΕ Καστοριάς. Πιο συγκεκριμένα παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Ενώ, υπάρχουν περιπτώσεις όπου αναγκάζονται να επιβαρύνονται οι ίδιοι με τα έξοδα της μετακίνησής τους στα χωριά του δήμου, καθώς τα αυτοκίνητα δεν επαρκούν για το σύνολο των αναγκών.

Ταυτόχρονα, καθημερινά όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας φροντίδα σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, άτομα που έχουν ανάγκη γενικότερα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

  • Να καταβληθεί αμέσως το σύνολο των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και να εξασφαλισθεί στη συνέχεια η απρόσκοπτη πληρωμή τους.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι υπηρετούντες εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών.
  • Ταυτόχρονα, να ενισχυθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με όλο το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα για να μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, όσο και στις ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής για τις ευπαθείς ομάδες μετά την πανδημία.
  • Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και δωρεάν.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here