Δύο ενημερωτικές παρουσιάσεις για την γούνα πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών και το δημοπρατήριο της NAFA στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2017 αντίστοιχα.

Απευθυνόμενοι στους νέους σχεδιαστές των σχολών της Ελλάδος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ο ΣΕΓ και η NAFA προκήρυξαν, στόχος των παρουσιάσεων αυτών ήταν η ενημέρωση των νέων για τον διαγωνισμό και τον κλάδο της γούνας καθώς και η εξοικείωση τους με τα χρησιμοποιούμενα είδη δερμάτων και τη μοναδικότητα του υλικού της γούνας που παρέχει ένα ευρύ πεδίο για την φαντασία του δημιουργού σχεδιαστή. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν περισσότεροι από 70 νέοι σχεδιαστές από διάφορες σχολές, σε κάποιες περιπτώσεις παρουσία και των καθηγητών τους.
Από τον εκπρόσωπο της NAFA, αντιπρόεδρο των σχέσεων της με τους πελάτες, κ. Χαράλαμπο Πούλιο, ο οποίος περιέγραψε το σύστημα δημοπράτησης των δερμάτων που ακολουθεί η NAFA, τις δράσεις προβολής της γούνας και τη συνεργασία της εταιρείας με μεγάλους και διάσημους σχεδιαστές μόδας, τονίστηκε το σύστημα των πιστοποιημένων εκτροφείων που χρησιμοποιεί η NAFA ούτως ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των νόμων που αφορούν την ορθή διαβίωση των ζώων εκτροφής. Ανάλογα πιστοποιητικά ακολουθούνται και στις περιπτώσεις της παγίδευσης άγριων ζώων.
Η κ. Αφροδίτη Ζούρλα, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, αναφέρθηκε στον κλάδο της γούνας και τη συμβολή του στην οικονομία της Ελλάδος, στις δράσεις που αναλαμβάνει ο ΣΕΓ για την προβολή και προώθηση της γούνας στο εξωτερικό καθώς και στην πλέον προβεβλημένη δράση του, την διεθνή έκθεση γούνας Fur Excellence in Athens. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια της έκθεσης και αφορούν τους σχεδιαστές, όπως το Gala Fashion Show, το Daily Show, το Discovering Fur Excellence Workshop, με αποκορύφωμα τον Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών και τις προτάσεις που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
Το θέμα του φετινού δημιουργικού της έκθεσης <SPECTRE> που χρησιμοποιείται στην διαφημιστική καμπάνια της FEA 2018 και αποτέλεσε την βάση του θέματος του διαγωνισμού νέων Ελλήνων σχεδιαστών «τιμώντας τους μεγάλους σχεδιαστές» ανέπτυξε ο συνεργάτης του ΣΕΓ καθηγητής του Royal College of Art-London κ. Βασίλης Καρδάσης, ο οποίος μάγεψε το ακροατήριο με τις ιστορίες του που πηγάζουν από τις προσωπικές του εμπειρίες στον χώρο της υψηλής μόδας και την ιστορία της τέχνης στην οποία εξειδικεύεται. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην σημασία χρήσης της αληθινής γούνας σε αντιπαράθεση με την συνθετική, τονίζοντας τα προβλήματα που η παραγωγή της δημιουργεί στους κατασκευαστές της αλλά και σε όσους τη χρησιμοποιούν.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα διάφορα είδη δερμάτων γούνας που χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές και κατά κύριο λόγο δημοπρατούνται στα διεθνή δημοπρατήρια γούνας, προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους για τον διαγωνισμό που θα χαρίσει στους νικητές ένα ειδικό σεμινάριο για τη γούνα στο Τορόντο του Καναδά, στο Studio NAFA για μία εβδομάδα.
Η διάθεση των νέων σχεδιαστών ανέβηκε στα ύψη όταν προσκαλέστηκαν να δοκιμάσουν τα γούνινα ενδύματα τα οποία εκτέθηκαν στην συνάντηση μαζί με την πληθώρα των διαφόρων ειδών δερμάτων γούνας, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη τους για το υλικό της γούνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here