Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΓ κατά του Άκη Τσούκα:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο πρόεδρος της ΕΟΓ κος Άκης Τσούκας, εξευτελίζει τον θεσμό και συμπεριφέρεται με τρόπο υβριστικό και απαράδεκτο.
Την Τρίτη 4 Ιουλίου, στα γραφεία της ΕΟΓ, σε συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΓ και συναδέλφους γουνοποιούς, βιώσαμε, βρισιές, αλήτικη συμπεριφορά και προπηλακισμούς. Ξεπέρασε κάθε όριο ηθικής και αξιοπρέπειας. Η χυδαία συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή.
Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του από την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, τόσο για λόγους δεοντολογίας, όσο και επειδή είναι ουσιαστικά ακατάλληλος να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής γουνοποιίας.
Δεοντολογικά,, έχει κριθεί ανεπαρκής, στο να ενώσει και να προωθήσει τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων φορέων, καθώς επιδεικνύει συνεχώς αυτόνομη, αυταρχική και διχαστική συμπεριφορά.
Δεν συγκαλεί διοικητικά συμβούλια, δεν ενημερώνει τα πρωτοβάθμια όργανα, αγνοούσε συστηματικά τους εκλεγμένους από τον Καστοριανό λαό βουλευτές και λειτουργεί απολυταρχικά.
Αδυνατεί επίσης να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, καθώς, λόγω της οργανωτικής του ανεπάρκειας, με ότι ασχολείται οδηγείται σε συνεχόμενες αποτυχίες. Τα κλειστά εργαστήρια επικυρώνουν όλα τα παραπάνω.
Τρομακτικά αρνητικό αποτύπωμα έχει αφήσει η αδυναμία του να πιέσει αποτελεσματικά την Ελληνική κυβέρνηση για την απορρόφηση των 30 εκατομμύριων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σαν ενίσχυση της Ελληνικής γουνοποιίας και του τόπου μας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η έγκριση ήρθε, με απόφαση της 5ης Αυγούστου 2022.
Ο όρος ήταν να απορροφήσουμε το σύνολο του ποσού μέχρι το τέλος του 2022, ώστε να διεκδικήσουμε νέα αυξημένα κονδύλια την επόμενη χρονιά.
Μέχρι το τέλος του 2022 απορρίφθηκαν δυστυχώς μόνο 3 εκ ευρώ σε αναστολές εργαζομένων .
Έτσι χάθηκαν ουσιαστικά, 27 εκ. ευρώ.
Λόγω των ενεργειών του κου Τσούκα, περιμένουμε να δούμε πόσα χρήματα θα διεκδικηθούν και πόσα ακόμη θα χαθούν μέχρι το τέλος του 2023.
Μας κλείσανε, μας αποζημιώσανε και δεν τα πήραμε .
Τα βρήκε έτοιμα και δεν μπόρεσε να τα απορροφήσει .
Την ανεπάρκεια του την πληρώνει κάθε μέρα ο τόπος μας .
Πιο έντονη από ποτέ είναι σήμερα η ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι.
Δεν μας χρειάζονται άνθρωποι με φασιστική παιδεία, που λειτουργούν μόνο με το εγώ και συμπεριφέρονται με χυδαιότητα.
Και σίγουρα δεν χρειαζόμαστε ημιμαθείς, ανοργάνωτους, τοξικούς και ακατάλληλους υβριστές…
Ομόφωνα το Δ.Σ.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here