Περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος βγήκαν τα δύο πρώτα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας που είναι παγιδευμένη 14 ημέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ – Ώρα 15:47 απεγκλωβίστηκαν ακόμη δύο αγόρια – Φωτογραφίες από ελικόπτερο και ασθενοφόρο να φεύγουν από την περιοχή – Οι Navy Seals της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν τέσσερις διασωθέντες – Δύο δύτες ανέβαζαν κάθε παιδί στην επιφάνεια

Έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε εννέα ώρες και συνεχίζεται, έξι από τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλούνται τα ξένα δίκτυα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν ότι οι Ταϊλανδοί  βατραχάνθρωποι -Thai Navy Seals- που συνδράμουν την επιχείρηση διάσωσης και ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί.  Λίγα λεπτά αργότερα, βγήκαν στην επιφάνεια άλλα δύο παιδιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που έχουν διασωθεί στα έξι.

Όπως ανέφεραν οι επίσημες αρχές, το κάθε παιδί συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες,  οι οποίοι μάλιστα γνώριζαν ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους και παρόλα αυτά δεν το σκέφτηκαν ούτε στιγμή. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ στην Ταϊλάνδη, ενώ ένας Βρετανός δύτης άφησε τη σύζυγο με το νεογέννητο παιδί του, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του στη διάσωση των αγοριών και του προπονητή τους.

«Δύο από τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο και έχουν μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στις κινητές ιατρικές μονάδες υγείας που έχουν στηθεί έξω από το σπήλαιο», δήλωσε ο Tossathep Boonthong, επικεφαλής της μονάδας Υγείας της πόλης Τσιάνγκ Ράι και μέλος της ομάδας διασωστών, προσθέτοντας: «Τα παιδιά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι».

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι το ταξίδι της εξόδου των παιδιών επισπεύστηκε -διήρκεσε εννέα ώρες, αντί της αρχικά προβλεπόμενης διάρκειας των 11 ωρών- επειδή μεγάλο μέρος των υδάτων αντλήθηκε από τα πλημμυρισμένα σπήλαια και έτσι κατέστη δυνατό τα παιδιά να κάνουν μεγάλο μέρος της διαδρομής περπατώντας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Daniel Shutton, απεσταλμένο του αυστραλιανού network ten, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο είναι ο Mongkol “Mark” Boonpiam, ηλικίας 14 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here