Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ένα αντιδραστικό χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Μέσα στο καλοκαίρι κατέθεσε το νομοσχέδιο περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων το οποίο: υποχρεώνει για κάθε διαδήλωση να έχεις πάρει άδεια προηγουμένως από την αστυνομία, μετατρέπει δηλαδή σε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα κάθε αυθόρμητη διαδήλωση. Δίνει το ελεύθερο στην αστυνομία να διαλύει βίαια όποια κινητοποίηση κρίνει. Ορίζει τον «υπεύθυνο» κάθε διαδήλωσης ο οποίος έχει την ευθύνη αποζημίωσης για οποιαδήποτε φθορά ή καταστροφή συμβεί.

Η κυβέρνηση τολμάει να μιλάει για «μειοψηφίες που κλείνουν τους δρόμους όποτε θέλουν». «Νοιάστηκε» ξαφνικά για τη δημοκρατία και την γνώμη της πλειοψηφίας μία κυβέρνηση που αξιοποιώντας την πανδημία κυβερνά δυο μήνες με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μετατρέποντας την εκλεγμένη βουλή σε γλάστρα!

Τολμούν να μιλούν για «διαταραχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωήςτου τόπου» αυτοί που νομοθέτησαν την εκ περιτροπής εργασία, που επέβαλλαν αναστολή εργασίας σε χιλιάδες εργαζομένους, που με την πολιτική διαχείριση της πανδημίας οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η νέα ύφεση σε συνδυασμό με το υγειονομικό ζήτημα θα φέρει κοινωνικές αντιδράσεις και λαμβάνει από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις. Το νομοσχέδιο αυτό δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της και κυρίως τις επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζικών συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί.

Είναι μονόδρομος η πολιτική τους; Όχι δεν είναι! Λεφτά για να στηριχθεί η εργασία κι η υγεία υπάρχουν! Είναι τα «μαξιλαράκια» που αποθηκεύονται για τη διάσωση των τραπεζών. Είναι τα λεφτά των εργαζομένων που δίνονται στα τοκοχρεολύσια του χιλιοπληρωμένου χρέους στο ΔΝΤ. Είναι τα κέρδη των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιριών  που αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και μέσα στην καραντίνα! Είναι τα δις ευρώ για το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές δαπάνες. Είναι οι μισθοί των εκατομμυρίων των μεγαλοδιευθυντάδων και των golden boys! Είναι το υπέρογκο οικονομικό πακέτο που από καιρό έχει βγει στην δημοσιότητα για την ενίσχυση της αστυνομίας.

Δε χρειαζόμαστε περισσότερα ΜΑΤ και δακρυγόνα, ούτε αύρες, γκλοπ και μηχανές ΔΕΛΤΑ. Χρειαζόμαστε λεφτά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για να δοθούν επιδόματα σε όλους τους ανέργους τώρα που πολλαπλασιάζονται.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός έχουμε το χρέος να σηκώσουμε το ανάστημα μας να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στο να διαδηλώνουμε, να αντιδρούμε, να αντιστεκόμαστε. Αυτό μας το δικαίωμα δε το διαπραγματευόμαστε με καμία αστυνομία.

Εμείς είμαστε η πλειοψηφία! Εμείς που εργαζόμαστε που παράγουμε, που κινούμε την κοινωνία. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Κι αυτό το δίκιο θα το υπερασπιστούμε με κάθε μέσο. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα, στη συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στον αγώνα.

Να μην ξαναπληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση!

Στηρίζουμε τη Συγκέντρωση που καλούν Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» και η Εργατική Λέσχη Κοζάνης

Πέμπτη 9/7 Ωρα 7μ.μ στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετέχει σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Κοζάνη 9/7/2020

Γραφείο Τύπου

«Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here