Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο, 30 Ιουλίου, από την ημέρα που τελέσθηκαν με λαμπρότητα τα εγκαίνια, του Ιερού Ναού της Παναγίας στην Γράμμουστα. Ναός που ανοικοδομήθηκε μετά από 77 χρόνια ερήμωσης!

Για αυτό, χθες Κυριακή, 28 Ιουλίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, εις ανάμνηση των Εγκαινίων, με την συμπλήρωση δύο χρόνων, οπότε ο Ναός, δόθηκε και πάλι στη θεία λατρεία, αλλά και για να στεγάζει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γράμμουστας, η οποία μετά τις καταστροφές, φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

Για τον λόγω αυτό, χθες ξημερώματα, πραγματοποιήθηκαν με αυτοκινητοπομπή, τα ”ανεβάσματα” της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, στο σπίτι της! Η εικόνα θα παραμείνει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου (ημέρα εορτασμού του Γενεθλίου της Θεοτόκου) μέρα κατά την οποία θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και θα πραγματοποιούν τα ”κατεβάσματα” οπότε η θαυματουργή εικόνα θα τοποθετηθεί και πάλι στο προσκυνητάρι της, στο Άργος Ορεστικό. Μάλιστα τις ερχόμενες μέρες, θα τελεσθούν Θείες Λειτουργίες και Ιερές Παρακλήσεις προς την Θεοτόκο, εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, που επίσης θα εορταστεί και φέτος στη Γράμμουστα.

Χθες, πάντως, παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, για τον εορτασμό των Εγκαινίων και τα ”ανεβασμάτα” της Παναγίας στην Γράμμουστα, οι οποίοι αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία, δέχθηκαν κέρασμα από την κοινότητα. Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γράμμουστας κα. Αλεξάνδρα Μάτσια. Επίσης παραβρέθηκαν αξιωματικοί και οπλίτες του Στρατιωτικού Φυλακίου της Περιοχής.

ης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here