Την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης κ. Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη επισκέφθηκαν σήμερα στην Αιανή ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης  κ. Γιώργος Βαβλιάρας, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κ. Όλγα Πουταχίδου καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ματίνα Αμανατίδου μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Φτάκα.

Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση της περιοχής ενημερώθηκε για την πορεία και τις εργασίες που γίνονται για την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείου της Αιανής.

Το ακίνητο στο οποίο στεγάζονται τόσο η έκθεση των εξαιρετικά σημαντικών αρχαιοτήτων αλλά και τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων δεν έχει νομιμοποιηθεί δημιουργώντας μια σειρά από σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Αξίζει να ανατρέξουμε στις πρώτες μέρες της θητείας της Περιφερειακής Αρχής όταν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης έκανε την πρώτη επίσκεψη στο μουσείο της Αιανής θέτοντας το θέμα της νομιμοποίησης ως απόλυτη προτεραιότητα προς επίλυση. Ακολούθησαν σειρά επαφών και συναντήσεων με θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να διευθετηθεί το πρόβλημα, με τον περιφερειάρχη να ασχολείται ουκ ολίγες φορές προσωπικά με το ζήτημα.

Η διευθέτηση του ζητήματος είναι σημαντική για την περιφερειακή αρχή καθώς θα δοθεί η δυνατότητα στο Αρχαιολογικό Μουσείο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ενώ θα μπορέσει να γίνει και η επέκταση του κτηρίου για να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες της Υπηρεσίας.

Συζητήθηκαν επίσης τρέχοντα έργα της υπηρεσίας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ώριμες μελέτες για έργα προς ένταξη καθώς και οι ανασκαφές που διενεργούνται αυτή την περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here