Ελληνική πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ ΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ στην Καστοριά: Μια νέα οπτική στις δυνατότητες αναστροφής της κλιματικής κρίσης.

Η ταινία ΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ/ REGENERATING LIFE, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της στη Ν. Υόρκη, προβάλλεται για πρώτη φορά και στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ντοκυμαντέρ του πολύπειρου συγγραφέα, βραβευμένου παραγωγού και σκηνοθέτη John Feldman, που υιοθετεί μια οικολογική προσέγγιση για την εξήγηση και την αναστροφή της κλιματικής κρίσης. Μια ταινία ύμνος για την ομορφιά της φύσης, της ζωής, της συνύπαρξης, της ειρήνης και της συνεργασίας, στην οποία παρουσιάζονται επιφανείς επιστήμονες, ακτιβιστές και αγρότες από όλον τον κόσμο!

Το αφήγημα της τόσο επίκαιρης αυτής ταινίας έχει ως αφετηρία τις βασικές αρχές της οικολογίας, στέκεται στην επείγουσα ανάγκη προστασίας και αποκατάστασης των εδαφικών και των υδάτινων πόρων, καθώς και ενός κρίσιμου ποσοστού της βλάστησης που χάνεται συνεχώς. Η ταινία επεκτείνεται στον ισχυρά θετικό ρόλο της μετάβασης προς ένα νέο αναγεννητικό πρότυπο στον κρίσιμο για την υγιή διαβίωση όλων μας διατροφικό τομέα και αναφέρεται στη ριζική αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών και πυρκαγιών. Αναδεικνύοντας το γεγονός πως όλα τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους, καταλήγει στην ελπίδα που δίνουν οι αναγεννητικές πρακτικές αποκατάστασης των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, στην προσπάθεια πλήρους και γρήγορης αναστροφής της κλιματικής κρίσης.

Οικολογία και κλίμα είναι ένα και το αυτό. Η ταινία ΑΝΑΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ μας προτρέπει να αναθεωρήσουμε τα πάντα! Το νερό δροσίζει τον πλανήτη, ας το κρατήσουμε στα ανάντη. Ας σώσουμε το έδαφος και τα δάση, ας διατηρούμε τη γη συνεχώς καλυμμένη με βλάστηση. Όλα συνδέονται μεταξύ τους!

Ο σκηνοθέτης της ταινίας John Feldman και η συνθέτρια της μουσικής της επένδυσης Sheila Silver, θα είναι παρόντες και θα συνομιλήσουν με το κοινό μετά την προβολή.

Ενυδρείο Καστοριάς, Κυριακή 7 Απριλίου 2024, στις 18:30 – είσοδος ελεύθερη.
Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Καστοριάς
Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Γιαννάκης – 6977 641420

Προβολή ταινίας παρουσία του σκηνοθέτη και της συνθέτριας της μουσικής της επένδυσης | Facebook

https://hummingbirdfilms.com/regeneratinglife/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here