Λοιποοοοόν !! Τα πράγματα είναι σοβαρά !!

Εκφράσεις του τύπου: “άντε να γίνεις καλα, να παντρευτείς να προλάβεις να κανεις κανένα παιδι γιατι είναι η αποστολή σου ως γυναίκα” πιστεύετε οτι ειναι ενθαρρυντικές για εναν ογκολογικό ασθενή – καρκινοπαθή;

Πάτε καθόλου καλά ή να βάλω τις φωνές ? Νοσώ απο τον Ιούλιο και αν έβαζα σε κουμπαρά 1€ για την καθε παπαριά που άκουγα τώρα θα ημουν εκατομμυριούχος και θα ζούσα σε βιλάρα στο Μόντε Κάρλο ! (Συγγνώμη για τα γαλλικά αλλα εχω φτασει στο αμήν) ! Να σας πω, ειμαι 29 χρονών (Χριστέ μου ένα βήμα πριν τα 30), εχω καρκίνο, περνάω ενα ειδος κλιμακτηρίου με εξάψεις, ψυχολογικες μεταπτώσεις και δεν εχω περίοδο και δε θα εχω σιγουρα για τα επόμενα 3 χρόνια (ναι δεν ειναι ντροπή ή ταμπού η λέξη περιοδος) ! Οταν συνέλθω απο ολο αυτο ενας θεός ξερει αν θα ειμαι σε θεση να μείνω έγκυος μετά απο ολο αυτο ! Θεωρείτε λοιπον εύστοχο να μου προστίθεται ένα ακόμα άγχος ? Κι επίσης τί είμαστε οι γυναίκες ? Μηχανές αναπαραγωγής ?

Και γενικά θα ήθελα να αναφερθώ στις βλακείες που εχω ακούσει κατα καιρούς ! Το να εχεις καρκίνο δε σε κάνει ούτε κακομοίρη/α, ούτε καημένο/η, ούτε άτυχο/η ! Το να εχεις καρκίνο σε κάνει πιο δυνατό ! Σου αλλάζει ολο σου το ειναι, σου δίνει την ευκαιρία να καταλάβεις πόσους ανθρωπους εχεις δίπλα σου να σε στηρίζουν και να σε αγαπούν κι ευτυχώς ειμαι τυχερή να εχω πααααρα πολυ κόσμο στο πλάι μου και τους ευχαριστω μέσα απο την καρδιά μου !

Σε βάζει στο τρυπάκι να καταλαβεις τί αξίζει σε αυτη την έρμη την ζωή που ζούμε ! Σε κάνει να χαμογελας με την ψυχη σου και να εκτιμας την καθε μερα που σηκωθηκες απο το κρεβατι σου χωρις να πονας, χωρις να σέρνεσαι, χωρις να ανακατεύεται το στομάχι σου, χωρις να ειναι μουδιασμένο ολο σου το κορμί ! Σε κανει να νιωθεις ευγνώμων που βγηκες για εναν καφε χωρις να ζαλιστεις, χψρις να ιδρώσεις 15.000 φορές και να τρέχει ολο σου το μακιγιάζ πανω σου ! Σε κάνει να εκτιμας για το “πως είσαι” και για την αγκαλιά που θα σε πάρουν οι άνθρωποι της καρδιας σου ! Μόνο ευγνώμων λοιπον νιωθω για ολο αυτο που περναω τελικα ! Είναι οκ να εχεις καρκίνο και δεν χρειάζεται να το κρύβεις και ουτε να μοιρολατρείς !

Τι πάει να πει “μπράβο σου που, ως γυναίκα, δεν έκρυψες το κεφαλι σου χωρις μαλλιά, που δεν έβαλες περουκα;” Γιατί ένας φαλακρός άντρας να ειναι κοινωνικά αποδεκτός και μια φαλακρή γυναίκα να ειναι δακτυλοδειχτούμενη; Επίσης ποιος ζήτησε την άποψη σας; Γιατι ενω περνάω αυτο που περνάω να πρέπει να ακούω για περιπτώσεις που έφυγαν απο τη ζωή; Έχετε καταλάβει πως αντί να παίρνουμε θάρρος μας τρομοκρατείτε ακόμα περισσοτερο;

Έτυχε να ειμαι σταματημένη σε φανάρι και δίπλα μου να ειναι μια μανα (νέα κοπελα) με τα παιδια της ! Την άκουσα να λεει στα παιδια της “δείτε την καημένη, είναι άρρωστη” ! Καημένα ειναι τα παιδια σου κυρα μου που εχουν εσενα μάνα ! Που δε θα τους μάθεις να ειναι άνθρωποι, που δε θα τους μάθεις να μη δείχνουν ! Που δε θα τους μάθεις τι θα πει διακριτικότητα, τακτ !

Με συγχωρείτε για την ένταση αλλα φτάνει με την περιθωριοποίηση ! Αφηστε μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και ηρεμία ! Δε θελω να ακουω για ανθρωπους που ντρέπονται για αυτο που περνάνε !

Βγείτε εξω, ζήστε, γελάστε … Είναι ομορφη η ζωή και δεν έχουμε χρονο για μιζέριες και κακίες … 🙏🏼

kozanimedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here