Το μεσημεράκι συνέβη στην λίμνη ένα περίεργο φαινόμενο. Δεν είχε και κόσμο δεν πρέπει να το πήρανε χαμπάρι περισσότεροι από 10-15 άνθρωποι.

Γύρω στις 2 παρά δέκα έγινε μπροστά από την νοτια προβλήτα μια φουσκονεριά και όρμησαν στην ακτή μια σειρά από μικρά κύματα τα οποία μετά γύρισαν ανάστροφα κι άρχισαν να ταξιδεύουν πίσω προς την ‘μεσάδα’. Τα αρχικά ήταν ΣΑΝ τα κύματα που δημιουργούνται όταν περνά από τα ανοικτά κάποια βάρκα, μόνο που καμία τέτοια βάρκα δεν πέρασε το προηγούμενο διάστημα από πουθενά. Τα άλλα κυματάκια που απομακρυνόταν από την ακτή είχαν ένα μέτωπο 100 μέτρων το πολύ. Η υπόλοιπη λίμνη σε τέλεια ακινησία. Αν είχαμε δελφίνια, υποβρύχια ή φάλαινες θα ήταν ένα ευεξήγητο φαινόμενο. Αλλα δεν έχουμε.
Σεισμός είπε κάποιος. Τσέκαρα την πρόσφατη λίστα των σεισμών στον ελληνικό χώρο δεν σημειώθηκε κανένας σε κοντινό σε εμάς σημείο πολύ δε περισσότερο με επίκεντρο την λίμνη. Οπότε η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι μάλλον υπήρξε υποχώρηση κάποιου υπολίμνιου σπηλαίου ή μια καταβόθρα στην περιοχή μέσα στην οποία εισόρμησαν τα νερά και κινήθηκε όλη η γύρω τους περιοχή.

Από το Facebook του κ. Λεωνίδα Εκιντζόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here