Ποιές επιχειρήσεις επανέρχονται από Δευτέρα και με τι ωράριο – Σε τρεις φάσεις η απελευθέρωση των μετακινήσεων στα νησιά – Η συμμόρφωση των πολιτών πυροδοτεί το «καλό σενάριο» για την κυβέρνηση

Το επόμενο δεκαπενθήμερο φέρνει την κανονικότητα σε… απόσταση αναπνοής από την Ελλάδα, αφού η πρώτη εβδομάδα της σταδιακής άρσης των μέτρων κύλησε σε γενικές γραμμές ομαλά και οι όποιες «παραφωνίες» αντιμετωπίστηκαν στη ρίζα τους.

Με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να σαρώνουν την επικράτεια, 414 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, 18 παραβάσεις ως προς τη λειτουργία επιχειρήσεων, 18 συλλήψεις και αυστηρές συστάσεις -κυρίως σε νεαρές και νεαρούς – συγκεντρωμένους σε πλατείες ή άτυπα take away πάρτι εντοπίστηκαν γρήγορα και αποφασιστικά, μειώνοντας την περίμετρο της «ανυπακοής».

Προς τα «καλά σενάρια»

Οι μεμονωμένες, αυτές, περιπτώσεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, σε συνδυασμό με την σχεδόν καθολική συμμόρφωση των πολιτών με την τήρηση της ατομικής υγιεινής (Χέρια – Αποστάσεις – Μάσκες), φαίνεται να πυροδοτούν τα «καλά σενάρια» στο κυβερνητικό επιτελείο, όπως διαφάνηκε χθες ανάμεσα στις γραμμές των δηλώσεων κορυφαίων υπουργών.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο» οι απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης στα νησιά να ταξιδέψουν προς αυτά μετά τις 18 Μαΐου, οπότε και ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα», αποκάλυψε χθες, μιλώντας στον Θέμα 104,6 ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, χαρακτηρίζοντας ως ορόσημο για την μετάβαση στην πλήρη κανονικότητα, οπότε και εκκινούν τη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις εστίασης.

Με δεδομένο ότι στην κυβέρνηση καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες διάσωσης της φετινής τουριστικής σεζόν στο μέτρο του δυνατού, η δυνατότητα κατεύθυνσης των απασχολούμενων στον κλάδο της εστίασης από τις 18 Μαΐου και εξής στις νησιωτικές περιοχές θα παρείχε μια κρίσιμη υπηρεσία στον τομέα του τουρισμού, συνθήκη που επιχειρεί να δρομολογήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάσκα στα πλοίαΓια το λόγο αυτό, άλλωστε, «προετοιμάζουμε τα πρωτόκολλα των πλοίων» εξήγησε στο Θέμα 104, 6 ο κ. Πλακιωτάκης, τα οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπουν ότι:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here