Την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου, στην έδρα του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης,θα παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης 30 ασθενοφόρων οχημάτων της δωρεάς του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑP), καθώς και ιατροτεχνικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για μια σημαντική δωρεά, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΤΑP, σχολίασε η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ,ο Πρόεδρος του Κ.Καρακατσιανόπουλος,
προσθέτοντας ότι τα ασθενοφόρα και ο εξοπλισμός θα ενισχύσουν Παραρτήματα και Τομείς του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα, κατά μήκος της όδευσης του αγωγού TAP.
Στα ασθενοφόρα της δωρεάς του ΤΑΠ, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 11 ΚΙΜ ενηλίκων, τέσσερις εκ των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε ΚΙΜ νεογνών και θα καλύψουν τις αντίστοιχες ανάγκες των εκεί Παραρτημάτων με πιστοποιημένη ασφάλεια διακομιδής.
Τα νέα για το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας είναι πολλά και φυσικά ευχάριστα.
⚀1)Ξεκινώντας από το στελεχειακό δυναμικό ,ήδη ξεκίνησαν οι κρίσεις για το Μόνιμο Εξειδικευμένο Ιατρικό προσωπικό και για τους διασώστες πληρωμάτων ασθενοφόρων έχουμε 2 φάσεις στελέχωσης.
Μέσω ΟΑΕΔ 6 οδηγοί (ήδη έχουν αναλάβει)και μέχρι τέλος του Μαρτίου άλλοι τόσοι από μετατάξεις και μετακινήσεις.
⚀ 2) Το ΕΚΑΒ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διαθέτει 30 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, Από τα ανταποδοτικά του TAP αγωγού θα έρθουν 2 4χ4 (Φλώρινα και Καστοριά) -δύο Κινητές Μονάδες η μία στην Κοζάνη με θερμοκοιτίδα νεογνών, η δεύτερη στην Καστοριά, όπως και ένα ασθενοφόρο μικρού όγκου για την πόλη της Καστοριάς. Σύνολο 5.
⚀ 3) Μέσα στο 2018 θα προστεθούν άλλες 2 Κινητές Μονάδες Γρεβενά και Πτολεμαΐδα και ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΑΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ οι 5 Πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα καλύπτονται ΠΛΗΡΩΣ από όλες της απόψεις!!!
Σύνολο ασθενοφόρων 37!!!
⚀ 4) Μελλοντική Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με σύστημα Τηλεματικής για την ποιοτική αναβάθμιση του.

Η φυγή δεν είναι νίκη, το όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here