41o River Party #Backtotheroots, όπως έλεγε το φετινό Hashtag. Και όντως ήταν…

Μια επιστροφή στις ρίζες του River Party, 41 χρόνια πριν. Όταν παρέες κατασκήνωναν στο ποτάμι και η μουσική συντρόφευε τα δροσερά τους βράδια στο Νεστόριο.

Φέτος το River έδωσε μεγάλη έμφαση στον κατασκηνωτικό χαρακτήρα του. Περισσότεροι από 4000 κατασκηνωτές πέρασαν μια όμορφη εβδομάδα δίπλα στο ποτάμι.

Ο ηλικιακός Μ.Ο.; Θύμιζε αμφιθέατρο ΠανεπιστημίουΠαρέες έκαναν φέτος τις διακοπές τους στο River. Κατασκηνώνοντας. Βουτώντας στα διαυγή νερά του Αλιάκμονα. Παίζοντας επιτραπέζια και τάβλι στις σκονισμένες καρέκλες ανάμεσα στις σκηνές…Τραγουδώντας, Γελώντας. Χορεύοντας. Με πειράγματα. Με διάθεση για φλερτ, αταξίες και μυστικά που θα πάρει μαζί του το ποτάμι.

Οι υποδομές ήταν ιδανικές για τους κατασκηνωτές. Τουαλέτες, ντουζιέρες, χώροι αναψυχής, φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών, όλα λειτούργησαν ρολόι. Άψογη και η εστίαση με ποικιλία και καλή ποιότητα σε Ok τιμές.

Στο River φέτος δε γινόταν αυτό που λέμε «χαμός» από κόσμο. Τις πρώτες συναυλίες της ημέρας παρακολουθούσαν ελάχιστοι άνθρωποι με το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα να δυναμώνει μετά τις 21.00. Και  τότε ο κόσμος έφτανε μέχρι τις κονσόλες.

Ίσως γιατί φέτος έλειπε ο πολύς κόσμος που θα ερχόταν μόνο για τις συναυλίες. Οι μεμονωμένοι επισκέπτες. Εκείνοι που γεμίζουν το πάρκινγκ, χιλιόμετρα μακριά από την είσοδο του φεστιβάλ, πληρώνουν ημερήσιο εισιτήριο, τρώνε κάτι γρήγορα στο εστιατόριο και με την Amstel στο χέρι τρέχουν να πιάσουν καλή θέση κάτω από την σκηνή. Οι μεγαλύτεροι στα πλάγια. Οι νεότεροι στην πρώτη σειρά πίσω από τον σεκιουριτά.

Έλειπαν γιατί έλειπε το «κάτι παραπάνω» στο πρόγραμμα. Το line up φέτος αρκέστηκε σε πρόσωπα που έχουμε ακούσει πολλές φορές στην σκηνή του River Party ή παντελώς άγνωστα για κάποιες ηλικίες και μουσικά ακούσματα.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Locomondo, Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας -ως  «Πυξ Λαξ»φέτος-, με τα ίδια τραγούδια όπως πέρσι πρόπερσι που ήρθαν solo…

Οι τιμές των ημερησίων; Τσιμπημένες…

π.χ. 25 € η είσοδος του Σαββάτου με ένα Line up απλά συμπαθητικό. Υπολογίστε:

Συν τα μεταφορικά. Συν 2 Amstel (2€ το κουτάκι και καμία άλλη οικονομικότερη επιλογή σε μπύρα). Συν 2 σουβλάκια. Ίσως ξεπερνούν και τα 65€ για ένα ζευγάρι….

Δεν ήταν λίγα και τα περιστατικά κράτησης τροφίμων στην είσοδο, αφού η αγορά έπρεπε να γίνει αποκλειστικά μέσα στον χώρο του Φεστιβάλ.

Φέτος στο River αφήσαμε τα δακτυλικά αποτυπώματά μας. Στην είσοδο. Αφού προμηθευτήκαμε το πλαστικό βραχιολάκι, χωρίς ερωτήσεις και περιθώριο αντίδρασης ένας υπάλληλος άρπαξε τον δείκτη του χεριού μας και τον σκάναρε σε κάτι μηχανήματα. Η αιτιολογία: » Αν πάθει κάτι το βραχιολάκι θα έρθεις εδώ θα πεις ότι είσαι το «6» και θα μπεις».

Τότε ποιο το νόημα του βραχιολιού; Θα μπορούσε να γίνεται η είσοδος αποκλειστικά και μόνο με δακτυλικά αποτυπώματα, όπως ο νέος τρόπος που θα χτυπάνε κάρτα οι Ιταλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι, για να αποφεύγεται η ανταλλαγή καρτών και οι παράνομες «εξυπηρετήσεις». 

Η φύση φέτος ήτα απολαυστική. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κάτι περισσότερο από ιδανικές καθ’όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ούτε μία σταγόνα βροχής. Ούτε το γνωστό τσουχτερό κρύο του Νεστορίου τον Αύγουστο.

Εντυπωσιακή και η έμφαση στην ανακύκλωση. Κάθε αλουμινένιο τενεκεδάκι κρατήθηκε και συλλέχθηκε από τους υπεύθυνους για την ανακύκλωση! Εντυπωσιακή και η σιδερένια κατασκευήη οποία γέμισε με τενεκεδάκια τα γράμματα που σχημάτιζαν «River».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: aboutkastoria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here