«Ασμένως» (μετά χαράς) η πρώτη επαφή παικτών («παλιοσειρών» – «νεοσύλλεκτων») και προπονητικού τιμ της Καστοριάς, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Κ.

Του Δαμιανού Δέλλιου

«Βουρ» στον … πατσά οι «γουναράδες» ενόψει του παρθενικού … ταξιδιού τους στην Α2,
έχοντας «μαγιά» από την περσινή εντυπωσιακή τους πορεία στη Β’ Εθνική

Η περσινή σεζόν, ανεπιφύλακτα, αποτέλεσε σταθμό στη νεότερη ιστορία της Καστοριάς, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου οι «γουναράδες» έκοψαν πρώτοι το νήμα στον τερματισμό του βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, κερδίζοντας πανάξια το … εισιτήριο της ανόδου τους στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της χώρας.

Από αυτό, λοιπόν, το δεδομένο ξεκινά η φετινή προσπάθεια των «καστόρων». Το ερώτημα, ωστόσο, που γεννάται, είναι κατά πόσο η Καστοριά θα καταφέρει να εξασφαλίσει- εκ νέου- τα ευμενή σχόλια των μπασκετόφιλων, όχι μόνο του νομού μας, αλλά, γενικότερα, όλων όσοι ασχολούνται ενεργά με το άθλημα στην πατρίδα μας, και οι οποίοι την περσινή σεζόν- θέλοντας να αποδώσουν τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι»- εκφράστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στη λήξη του με κολακευτικά λόγια για τον δυναμισμό, την αποφασιστικότητα, το πάθος και, εντέλει, το μεστό παιχνίδι των «γουναράδων», βάσει των οποίων στοιχείων οι τελευταίοι υπερασπίστηκαν με απόλυτη επιτυχία τον τίτλο του φαβορί για άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Τα κολακευτικά, εν προκειμένω, σχόλια των «ειδημόνων» του αθλήματος στη χώρα μας συνοδεύουν – εδώ και καιρό- την Καστοριά, ενώ οι αναφορές τους κάνουν λόγο για νέους «ορίζοντες» που ανοίγουν οι «γουναράδες» σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του σπορ στη Δυτική Μακεδονία.

Το ζητούμενο, εντούτοις, για τους «κάστορες» στο νέο αγωνιστικό και συνάμα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον της Α2, δεν είναι μόνο να αποσπάσουν τη συμπάθεια και το φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τους αντιπάλους, αλλά να θεωρηθούν ικανοί για πολλά πράγματα και στη νέα κατηγορία, προσβλέποντας, ταυτόχρονα, στο να πείσουν με την απόδοσή τους στα παρκέ και με τα αποτελέσματά τους τον κόσμο του νομού μας να κινηθεί πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν στην κατεύθυνση να υποστηριχθεί αυτή η πρώτη δοκιμή στην Α2, που ως κατηγορία, αν μη τι άλλο, αποτελεί από μόνη της, πρόκληση για όλους.

Η Καστοριά δεν πάει στην Α2 … ξυπόλητη στα αγκάθια!!!

Μπορεί το … μονοπάτι που θα κληθεί να βαδίσει στο φετινό πρωτάθλημα η Καστοριά να είναι γι’ αυτήν εντελώς άγνωστο, αποτελώντας -ως είθισται- για την κάθε «πρωτάρα» ομάδα παράγοντα παραγωγής άγχους αλλά και φόβου συνάμα, ωστόσο, οι περισσότεροι από τους παίκτες που διαθέτει πλέον στο έμψυχο δυναμικό της έχουν γνώση τι σημαίνει Α2, αλλά και Α1, καθότι έχουν … φάει με το κουτάλι τις δύο εν λόγω κατηγορίες, έχοντας, μάλιστα, διακριθεί κιόλας με τις ομάδες στις οποίες μέχρι πρότινος ανήκαν.

Διατηρώντας, λοιπόν, το Καστοριανό συγκρότημα τα 4/5 του περσινού έμψυχου δυναμικού του, του οποίου η προσφορά κρίθηκε από τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ ως πέραν του αναμενομένου ικανοποιητική, αλλά κι εντάσσοντας στο ρόστερ του με προσεκτικές κι επιλεγμένες κινήσεις παίκτες (έξι, μέχρι στιγμής) εγνωσμένης αξίας, θα επιδιώξει να πετύχει τον φετινό στόχο, που έχει να κάνει με την παραμονή στην κατηγορία, αλλά χωρίς να εμπλακεί σε περιπέτειες για να την κερδίσει.

Τρείς, εν κατακλείδι, είναι οι «ομφάλιοι λώροι» που … δένουν την Καστοριά με τη δεύτερη τη τάξει μπασκετική κατηγορία της χώρας μας, η οποία σε επτά, περίπου, εβδομάδες από σήμερα θα καλέσει τις 16 ομάδες που την απαρτίζουν να παραταχθούν στα παρκέ, προκειμένου να ξεκινήσει ο φετινός «μαραθώνιος».

Ο πρώτος, εν προκειμένω, «ομφάλιος λώρος» αφορά τον «γεμάτο» από πλευράς δυναμικής αριθμό παικτών που έχει στη διάθεσή του ο κόουτς Γιώργος Σούλιος, ο δεύτερος έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό όλων (παικτών, προπονητικού τιμ και διοικούντων) για κάτι ξεχωριστό και φέτος, ενώ ο τρίτος σχετίζεται με το ασίγαστο πάθος των παικτών που δεν έχουν εμπειρίες από την Α2 και οι οποίοι διακαώς επιζητούν τη διάκριση και σε αυτήν την άκρως απαιτητική κατηγορία.

Που πάει να πει «τριπλή» σχέση με έναν και μοναδικό σκοπό: να αναδειχθεί το Καστοριανό μπάσκετ, κερδίζοντας- εκ νέου- , όπως και πέρυσι, την εκτίμηση και τον σεβασμό της ελληνικής φίλαθλης γνώμης.

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017. Μια μέρα, θα έλεγε κανείς, γεμάτη ενθουσιασμό για την Καστοριά, μιας και από τις 5:30 μ.μ που άρχισαν να συγκεντρώνονται ένας ένας οι «παλιοσειρές» και οι «νεοσύλλεκτοι» στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς, αυτό που διαπίστωνε κάποιος ήταν πως υπήρχε ένα «εκρηκτικό» μείγμα χαράς, αισιοδοξίας κι ελπίδας για την αναζήτηση κάτι του ωραίου και φέτος, κάτι που να σχετίζεται μόνο με χαμόγελα και στιγμές ευτυχίας.

Στην φωτογραφία το νέο απόκτημα του ΑΣ Καστοριάς, Γιώργος Μπρόζος
Στην φωτογραφία το νέο απόκτημα του ΑΣ Καστοριάς, Τάσος Χαρισιμίδης
Στην φωτογραφία το νέο απόκτημα του ΑΣ Καστοριάς, Νίκος Κακλαμάνος
Στην φωτογραφία το νέο απόκτημα του ΑΣ Καστοριάς, Απόστολος Ναούμης
Στην φωτογραφία το νέο απόκτημα του ΑΣ Καστοριάς, Γιάννης Καραμαλέγκος
Στην φωτογραφία το νέο απόκτημα του ΑΣ Καστοριάς, Νίκος Λυμπάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here