Άρθρο – αφιέρωμα για τον ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας και την πορεία της ομάδας από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την φετινή του πορεία στα παρκέ της Γ’ Εθνικής, στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Ιανουαρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης!

H ακριτική κωμόπολη που δεν σταματάει να ονειρεύεται
O ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας/Καστοριάς στα παρκέ της Γ’ Εθνικής

Ένα μικρό «θαύμα» του μπάσκετ είναι αυτό που άρχισε η ομάδα του ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας/Καστοριάς, τον Σεπτέμβριο του 2020 και ολοκλήρωσε τον Μάιο του 2022.

Πολλοί που δεν θα την ήξεραν θα μπορούσαν κάλλιστα να την σκεφτούν ως μια… θυγατρική ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, λόγω των ίδιων αρχικών στην ονομασία του συλλόγου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι διοικούντες της δεν υπάρχει η παραμικρή «σχέση» με τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης, μιας και τα αρχικά του συλλόγου μεταφράζονται ως Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Καστοριάς, με έδρα την Μεσοποταμία της Καστοριάς. Πλέον, η παραπάνω… απορία, όσον αφορά το όνομα, πήρε διαστάσεις, καθώς η ομάδα αγωνίζεται στα παρκέ της Γ’ Εθνικής φέτος και η… χάρη της, έφτασε ως τον Αγ. Παύλο Χαλκιδικής για το Κύπελλο και ως το Κιλκίς, την Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη για τον 5ο όμιλο του πρωταθλήματος.

Μαζί με την κούπα, φυσικά δεν έλειψαν οι πανηγυρισμοί με τα ανάλογα μπλουζάκια!

Μια κωμόπολη 10 χιλιόμετρα από την ακριτική Καστοριά των 3.900 κατοίκων, «πάγωσε» αυτό το θαύμα που αναφέραμε στην αρχή… εν τη γενέσει του λόγω της δεύτερης καραντίνας, αλλά την περσινή σεζόν (2021-2022) κέρδισε το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα στην μέχρι τώρα σύντομη ιστορία του συλλόγου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο παρακάτω λίνκ: basket.gr/e-magazine

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here