Με το πόδι στο… γκάζι, θα έλεγε κανείς, παρουσιάστηκαν στην 6η αγωνιστική ημέρα οι δύο από τους παραγωγικότερους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας, Δημήτρης Στασινόπουλος (Πολυκάρπης) και Γιάννης Χασάι (Καλλιθέας), με αποτέλεσμα ο πρώτος να πετύχει δύο γκολ και ο δεύτερος τρία, φτάνοντας αμφότεροι τα 9 γκολ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δέλλιος

Έχοντας, λοιπόν, από τη μία, ο δεινός σκόρερ των «πράσινων» της Πολυκάρπης, Δημήτρης Στασινόπουλος, σκοράρει δις στη νίκη της ομάδας του με σκορ 4-0 επί του Νταηλάκη και, από την άλλη, ο… άνθρωπος γκολ των «κυανοκίτρινων» της Καλλιθέας, Γιάννης Χασάι, σημαδέψει τρεις φορές δίχτυα στην άνετη επικράτηση της ομάδας του κόντρα στον Γράμμο Μαυροχωρίου με σκορ 5-0, αποσπάστηκαν κατά τρία και τέσσερα τέρματα από το γκρουπ των υπολοίπων «μνηστήρων» της κατάκτησης της πρωτιάς στον πίνακα των σκόρερ.

Τρία, εντέλει, γκολ λιγότερα από τους δύο πρωτοπόρους, δηλαδή, 6, έχει ο Χρήστος Νούλας (Βογατσικού), ενώ με 5 ακολουθούν οι: Γιώργος Τσαμτσάκης (Παναργειακού), Δημήτρης Λαζαρίδης (Βογατσικού), Δημήτρης Στρυμπώνης (Νταηλάκη), Δημήτρης Δρανιτσάρης (Πενταβρύσου), Λευτέρης Μηλιάτης (Κορησού) και Σπύρος Καρανάσιος (Πολυκάρπης).   

Στην 6η αγωνιστική ημέρα, πέντε γηπεδούχες ομάδες ευθυγράμμισαν τα πλάνα τους για νίκη, μία πανηγύρισε ως φιλοξενούμενη «τρίποντο», ενώ το σημείο «Χ» δεν έκανε την εμφάνισή του

Στις έξι, λοιπόν, αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής ημέρας, γεγονός είναι, ότι το σημείο «1» υπερίσχυσε, το «διπλό» εμφανίστηκε μία φορά, ενώ απουσίασε το «Χ».

Νίκες, λοιπόν, ως γηπεδούχοι, πανηγύρισαν οι: Ηρακλής Πολυκάρπης, Καλλιθέα, Παναργειακός, Πεντάβρυσος και Α.Ο. Κάστωρ, ενώ στο σημείο «2» πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η ομάδα του Βογατσικού, που έφυγε νικήτρια από τους Αμπελόκηπους.

Ικανοποιητικώς «καρπερή» χαρακτηρίζεται η 6η αγωνιστική

Η ιαχή «γκοοοολ» ακούστηκε 23 φορές στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής ημέρας, κάτι που από πλευράς παραγωγικότητας χαρακτηρίζεται ως αρκετά ικανοποιητική, αποτελώντας, παράλληλα, μαζί με την 1η αγωνιστική, οπότε είχαν σημειωθεί και πάλι 23 γκολ, την τρίτη χειρότερη στη φετινή σεζόν.

Να θυμίσουμε, ότι τα… ηνία της παραγωγικότερης ημέρας κρατάει η αγωνιστική, στην οποία σημειώθηκαν 34 γκολ.

Στα αξιοσημείωτα, εντούτοις, της 6ης αγωνιστικής, είναι το γεγονός, ότι πέντε ομάδες δεν πέτυχαν γκολ. «Αφλογιστία», λοιπόν, έπαθαν τα… όπλα των: Α.Ε. Βιτσίου, Α.Ε. Γραμμοχωρίων, Δόξας Αμπελοκήπων, Νταηλάκη και Γράμμου Μαυροχωρίου, κάτι που για τους «Ενωσίτες» του Χρήστου Σαραμπίνα παρατηρείται για φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, για τα «ελάφια» του Παναγιώτη Αντωνίου δεύτερη, τους «μαυραετούς» του Ιορδάνη Ντίμτσιου πρώτη, τους «κυανόμαυρους» του Γιάννη Τσεμπερίδη τρίτη και τους «κυανόλευκους» του Αποστόλη Ρέββα τρίτη

Σε ό, τι, τώρα, σχετίζεται με τα 23 γκολ της 6ης αγωνιστικής, αυτό που παρατηρήθηκε, είναι πως 20 από αυτά σημείωσαν οι γηπεδούχες ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα 3 οι φιλοξενούμενες.

Τέλος, άξιο σχολιασμού, είναι το γεγονός, ότι ο Ηρακλής Πολυκάρπης προηγείται στον πίνακα των παραγωγικότερων ομάδων, έχοντας πετύχει 25 τέρματα, ενώ τη χειρότερη άμυνα στη φετινή σεζόν διαθέτει η Α.Ε. Βιτσίου, έχοντας δεχθεί 34 γκολ.

Σε ό, τι δε, αφορά τη χειρότερη επίθεση, αυτή ανήκει, επίσης, στην Α.Ε. Βιτσίου, καθότι έχει πετύχει μόνο 1 γκολ.

Την καλύτερη, από την άλλη, άμυνα, έχει ο Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, έχοντας δεχθεί 2 γκολ.

Η ιαχή «γκοοολ» ακούστηκε πολύ νωρίς στην 6η αγωνιστική, στο 2ο λεπτό συγκεκριμένα, ενώ η τελευταία στο 85’

Το γρηγορότερο γκολ στην «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκε στο ματς Ηρακλής Πολυκάρπης- Νταηλάκης, στο 2’ συγκεκριμένα, λεπτό κατά το οποίο ο Δημήτρης Στασινόπουλος πέτυχε το 1-0,  ενώ το πιο αργοπορημένο, από την άλλη, γκολ της αγωνιστικής σημειώθηκε στην αναμέτρηση Πεντάβρυσος- Δόξα Κορησού, στο 85’ εν προκειμένω, οπότε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έβαλε τη «σφραγίδα» του στη νίκη της ομάδας του με σκορ 4-2.

Στην 6η αγωνιστική, δύο φορές στήθηκε η μπάλα στην άσπρη βούλα

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής ημέρας, δύο ήταν οι διαιτητές που έδειξαν το σημείο του πέναλτι. Στο ματς, λοιπόν, Πεντάβρυσος- Δόξα Κορησού, ο ρέφερι κ. Τσιμόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα στο 35’ υπέρ των γηπεδούχων, δίνοντας την ευκαιρία στον Μίμη Παπαδόπουλο να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στην αναμέτρηση Α.Ο. Κάστωρ- Α.Ε. Βιτσίου, ο διαιτητής κ. Πολυχρονίου καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο 22’, έδωσε την ευκαιρία στον Γρηγόρη Πήτα να βάλει την ομάδα του στη θέση του «σοφέρ» (1-0).

Έτσι, ο αριθμός των πέναλτι που δόθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα ανέβηκε στα 16, στα οποία, άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός, ότι 15 από όσους κλήθηκαν να τα εκτελέσουν βρήκαν δίχτυα, ενώ ένας νικήθηκε από τον τερματοφύλακα.

Το πρόσωπο της 6ης αγωνιστικής

Στην «πράξη» της φετινής σεζόν, αλήθεια είναι, ότι ένας παίκτης έχει κάθε λόγο να δικαιούται τον τίτλο του προσώπου της αγωνιστικής, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Χασάι του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας, ο οποίος πετυχαίνοντας χατ τρικ στην κόντρα της ομάδας του με τον Γράμμο Μαυροχωρίου, από τη μία, επιτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον του ως σκόρερ της ομάδας του, ενώ, από την άλλη, το γεγονός αυτό του έδωσε την ευκαιρία να πιάσει τον Δημήτρη Στασινόπουλο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Τέσσερις παίκτες πέτυχαν το παρθενικό τους γκολ

Στην αγωνιστική της φετινής σεζόν έμελλε να πετύχουν το «στερνό» τους γκολ τρεις παίκτες. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σημάδεψαν δίχτυα οι: Βλάσης Μάζος (Κάστορα), Βασίλης Αντωνίου (Κάστορα), Γιώργος Μήλιος (Κάστορα) και Κώστας Γρηγοριάδης (Πενταβρύσου).

138 συνολικά τα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, από 60 παίκτες

Από τα 138 τέρματα που σημειώθηκαν στις έξι αγωνιστικές, τα 84 εξ’ αυτών έχουν πετύχει οι γηπεδούχες ομάδες και τα υπόλοιπα 54 οι φιλοξενούμενες, ενώ αθροιστικά έχουν βρει δίχτυα 60 ποδοσφαιριστές.

Ο πίνακας των σκόρερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here