Αιτήματα στη ΡΑΕ για άδειες διανομής και διαχείρισης δικτύου διανομής υπέβαλε η EDIL για σειρά περιοχών της χώρας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέβαλε αίτημα για άδεια διανομής και διαχείρισης δικτύου για τον Πολύγυρο, την Καστοριά, την Κόρινθο και την Τρίπολη, ενώ υπέβαλε αίτημα για άδεια διανομής για τα Γρεβενά και άδεια διαχείρισης δικτύου για την Έδεσσα.

Σημειώνεται ότι η Edil σχεδιάζει να τροφοδοτήσει τις ανωτέρω περιοχές με CNG μέσω ειδικών σταθμών.

 

Π. Κεπαπτσόγλου στις 19 Σεπτεμβρίου, για το φυσικό αέριο:
Μην γκρεμίσετε ότι χτίσαμε πέντε χρόνια τώρα

Με μία αναλυτική τοποθέτηση, προ ημερησίας διατάξεως, του Πάνου Κεπαπτσόγλου, για το θέμα του φυσικού αερίου, ξεκίνησε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου έκανε μία σύντομη αναφορά σε όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια για να φτάσει το φυσικό αέριο στα σπίτια των Καταναλωτών σε Άργος Καστοριά, Μανιάκοι, αλλά και Γρεβενά και εξέφρασε την έκπληξή του για όσα ακούστηκαν περί εισόδου ιδιώτη στη διανομή φυσικού αερίου σε αυτή πόλεις.

Μάλιστα, σήμερα το πρωί ο κ. Κεπαπτσόγλου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, ενώ δήλωσε πως έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη.

Η τοποθέτηση των κ. Μπουρινάρη και Γραμμένου επί του θέματος

Απάντηση Γιώργου Κασαπίδη, μετά από ερώτηση του Παναγιώτη Κώττα, για την κατασκευή των δικτύων Φυσικού Αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό και τις φήμες για είσοδο ιδιώτη.

Απάντηση Γιώργου Κασαπίδη, μετά από ερώτηση μου, για την κατασκευή των δικτύων Φυσικού Αερίου στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό και τις φήμες των τελευταίων ημερών. Τα συμπεράσματα δικά σας

Gepostet von Κώττας Παναγιώτης am Montag, 30. September 2019

Κόντρα ΔΕΔΑ με Edil αλλά και Δήμαρχου με Περιφερειάρχη
για το ποιος θα πάει το φυσικό αέριο στα Γρεβενά

Έντονο οικονομικό, πολιτικό και επιχειρηματικό παρασκήνιο φαίνεται ότι έχει η υπόθεση της ανάπτυξης δικτύου φυσικού αερίου στα Γρεβενά, έργο για το οποίο ερίζουν ΔΕΔΑ και Edil Hellas.

Από τη μια πλευρά, ο -εκλεγμένος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- δήμαρχος Γρεβενών κ. Γ. Δασταμάνης υποστηρίζει ότι οι σχετικές προεργασίες από την πλευρά της ΔΕΔΑ, στη βάση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το Δήμο και τον απελθέντα Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη και κατόπιν της σχετικής αδειοδότησης από τη ΡΑΕ, έχουν πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί και τα έργα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Σε αυτή τη βάση, εκδηλώνει την ανησυχία του για ενδεχόμενες καθυστερήσεις, σε περίπτωση που το έργο τελικά αναληφθεί από άλλη εταιρεία.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόσφατα εκλεγμένος – με την υποστήριξη της ΝΔ- περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης πρότεινε πριν από λίγο καιρό, σε ευρεία σύσκεψη για τα έργα ΕΣΠΑ, την ανάθεση του έργου στην Edil Hellas, με βασικό επιχείρημα το μειωμένο κόστος.

Σύμφωνα με καταγγελίες του δημάρχου Γρεβενών, ο κ. Κασαπίδης φέρεται αποφασισμένος να μη δώσει τα 12 εκατ. που απαιτούνται για το έργο, στη βάση των σχεδιασμών που έχουν γίνει με τη ΔΕΔΑ, παρότι το 1 εκατ. έχει ήδη δεσμευτεί στη Διαχειριστική Αρχή. Η αντιπρόταση Κασαπίδη είναι ότι τα χρήματα που είχαν δεσμευτεί από το ΕΣΠΑ για το έργο αυτό θα πάνε σε άλλες δράσεις του Δήμου.

Η αντιδικία μεταξύ των δυο πλευρών είναι έντονη και καμία δε φαίνεται να έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα.

Η πλευρά του περιφερειάρχη φέρεται να προετοιμάζει ανοιχτή συζήτηση για να φανεί ποια επιλογή θα καταστήσει το έργο πιο φτηνό και την ολοκλήρωσή του πιο γρήγορη, έχοντας παράλληλα το «ατού» του ελέγχου της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Η πλευρά του δημάρχου φέρεται διατεθειμένη να θέσει άμεσα το ζήτημα στο ΥΠΕΝ, προκειμένου ο Κ. Χατζηδάκης να δώσει άμεσα λύση και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ παράλληλα θα ζητήσει και από τη ΡΑΕ να τοποθετηθεί περί του αν η Edil δύναται να λάβει αντίστοιχη έγκριση με αυτή που έχει ήδη στα χέρια της η ΔΕΔΑ για το σχεδιασμό του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι στη γειτονική Δεσκάτη ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Θ. Καράογλου εγκαινίασε στα τέλη Αυγούστου την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης, έργο το οποίο έχει αναλάβει η Edil Hellas.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here