Σε κλιμακωτή αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού προχωράει από τον Φεβρουάριο η ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, βάση σχεδίου και εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπή στη ρύθμιση που έχει κάνει, το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού, που σήμερα είναι στα 1.250 ευρώ, θα αυξάνεται με την καταβολή της κάθε δόσης. Το ποσό που θα αποδεσμεύεται θα είναι 3 με 4 φορές υψηλότερο της δόσης προς την εφορία, με το ανώτατο όριο απελευθέρωσης τις 4.000 ευρώ.

Επί της ουσίας, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχουν προς το Δημόσιο είναι δεσμευμένοι ακόμη και για μελλοντικά υπόλοιπα.

Όπως αναφέρει και το Capital.gr, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα προβούν σε συνεργασία με στόχο να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και αδικίες στις διαδικασίες επιβολής κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών.

Οι λύσεις που αναζητούνται προβλέπουν να γίνεται ένας “συμψηφισμός” των ποσών που καταβάλλει κάθε μήνα ο οφειλέτης στο πλαίσιο της ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης που έχει πραγματοποιήσει με τα ποσά που κατάσχονται από τον τραπεζικό του λογαριασμό και αποδίδονται από την τράπεζα στο δημόσιο ταμείο. Με αυτόν τον τρόπο ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών δεν θα κατάσχονται στο σύνολό τους αλλά μερικώς προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους έναντι της εφορίας.

capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here