Την ερχόμενη Δευτέρα 23/10 θα απολογηθεί τελικά στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ως τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ένα από τα δύο βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ο 32χρονος άνδρας φαίνεται να είναι ζωσμένος με ένα πολεμικό τυφέκιο, δεκάδες φυσίγγια και κρατάει στο χέρι του κεφάλια αιχμαλώτων απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει.

Στο δεύτερο βίντεο ο κατηγορούμενος βρίσκεται πάνω σε ένα τζιπ με πάνοπλους πολεμιστές του ISIS, πυροβολώντας στον αέρα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως για τις Αρχές είναι η εμφάνιση σε ένα από τα βίντεο, ενός θρησκευτικού ηγέτη των τζιχαντιστών, ο οποίος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον 32χρονο. Οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του.

Ο 32χρονος είχε φροντίσει να μην φαίνονται στο κινητό του οι πρόσφατες τηλεφωνικές του κλήσεις, όμως σε λίγες ημέρες οι Αρχές θα γνωρίζουν ακριβώς με ποιους επικοινωνούσε.

Ο ίδιος, παραδέχτηκε ότι είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS, όμως υποστήριξε ότι είχε διαφωνήσει μαζί τους και έφυγε από τη χώρα γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του.

Πάντως, οι αστυνομικοί που διάβασαν τις συνεντεύξεις που έδωσε για να πάρει το άσυλο, διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι είχαν να κάνουν με ακραίο φανατικό ισλαμιστή.

TZIXANTISTHS

(Πηγή φωτογραφίας alexpoli.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, του είχε επιβληθεί το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης και οι άκρως απόρρητες πληροφορίες που έφταναν στις ελληνικές Αρχές, έκαναν λόγο για επικίνδυνο τζιχαντιστή και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε μπει και στη λίστα των ατόμων με απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε περίπτωση που έφευγε για τη Συρία και επιχειρούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα έφτασε το 2016 με βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας, μαζί με την οικογένειά του, και υπέβαλε αίτημα ασύλου.

Πηγή: www.cnn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here