Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» – Παίρνει υφυπουργείο η Παπακώστα – Προβληματισμός για Κοντονή στο Δικαιοσύνης – «Ιδέες» Τσίπρα για την αξιοποίηση Τζανακόπουλου σε άλλο πόστο – Αλλάζουν χαρτοφυλάκια Γεροβασίλη και Πολάκης; – Ο ρόλος του Πάνου Ρήγα

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» και τα υπουργικά κοστούμια περιμένουν… κολλαριστά στις κρεμάστρες τους νέους τους ιδιοκτήτες. Θέμα ωρών θεωρούνται πλέον και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Μετά και τη χθεσινή εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε και τα τελευταία κομματια του παζλ. Η ονοματολογία των τελευταίων ωρών θέλει τον μέχρι πρότινος γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Ρήγα, να αναλαμβάνει κορυφαίο χαρτοφυλάκιο, κάθώς το ονομά του συνδέεται με το υπουργείο Παιδείας.

Το πρόσωπο του ανασχηματισμού, όμως, είναι χωρις αμφιβολία η Κατερίνα Παπακώστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί σε κάποιο υφυπουργείο, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή της υπήρξαν ιδιαίτερα έντονες. Άτομα από την κυβέρνηση την αποκάλεσαν «σκληρό συνομιλητή».

Κατά πληροφορίες, ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει για το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ο πρωθυπουργός έκανε δύο-τρεις κρούσεις σε πρόσωπα υποψήφια να αντικαταστήσουν τον Σταύρο Κοντονή, ωστόσο συνάντησε την άρνησή τους.

Ο κ. Τσίπρας είχε επίσης συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν κάποιες ιδέες του πρωθυπουργού για τη μετακίνησή του σε άλλο πόστο. Δεν έγινε γνωστό τι εξέλιξη είχαν οι συζητήσεις αυτές.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Κοτζιά, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πάνο Καμμένο να παραμένουν αμετακίνητοι. Η Όλγα Γεροβασίλη είναι πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Παύλος Πολάκης το Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ανδρέας Ξανθος θα παραμείνει στο υπουργείο Υγείας.

Σταθερός και στο υπουργείο Οικονομίας εμφανίζεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Τέλος, δεδομένη θεωρείται η είσοδος στο υπουργικό συμβούλιο νέων σε ηλικία στελεχών, αλλά και η αναβάθμιση ορισμένων υφυπουργών και διευθυντών υπουργείων σε υπουργικές θέσεις. Η Ράνια Σβίγκου ελπίζει σε είσοδο στην κυβέρνηση, ενώ θα δούμε νέα ονόματα, που ανήκουν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here