ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ : ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕ – ΕΚΛΟΓΕΣ  ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ 5ης ΝΟΕΜΒΡΗ

 Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 Τον Νοέμβριο του 2020, με πρόσχημα την πανδημία, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια της Εκπαίδευσης. Η απάντηση ήταν συντριπτική: σχεδόν το 95% των εκπαιδευτικών απείχαν από τις εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια το 2020.

Σήμερα, την ώρα που όλες οι δραστηριότητες είναι «ανοιχτές», την ώρα που στο σύνολο σχεδόν των Υπουργείων οι αντίστοιχες εκλογές πραγματοποιούνται δια ζώσης, το υπουργείο επανέρχεται και επιβάλλει για μια ακόμα φορά οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συνεχίζεται χωρίς τέλος από την Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση.  Η επιμονή αυτή έχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα: μετά τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη που καθιστά παράνομες(!) όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, η επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στοχεύει στην αποκοπή των εργαζομένων από τα σωματεία τους  και την αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές τους.                  

Παρά τις υποσχέσεις για το δήθεν «αδιάβλητο» και «απόρρητο» της εκλογικής διαδικασίας, το προβλεπόμενο σύστημα μπάζει από παντού, αφού απούσης της λίστας ψηφισάντων, κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Ούτε η ταυτοπροσωπία διασφαλίζεται, ούτε η αρχή της μίας και μοναδικής ψήφου, ενώ η ψήφος μπορεί να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας· η διαδικασία ευτελίζεται και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 Η Ανεξάρτητη Κίνηση παρόλο που τόσα χρόνια εκπροσωπείται στα υπηρεσιακά συμβούλια με εκλεγμένο αιρετό της και παρότι οι τελευταίες εκλογές για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ την ανέδειξαν σε πρώτη δύναμη στο νομό μας, σεβόμενη τις θέσεις της και την απόφαση του 95% των συναδέλφων ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 5 Νοεμβρίου. Η απάντησή μας οφείλει να είναι ξεκάθαρη: Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους, κατακτημένες με αγώνες, διαδικασίες και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους. Οδηγός μας είναι η αντίστοιχη διαδικασία του 2020, όπου απαντήσαμε σύσσωμος ο κλάδος με αποχή.

Το δίλημμα σήμερα δεν είναι απλά η εκλογή αιρετού! Το διακύβευμα σήμερα είναι αν θα σταθούμε όρθιοι, χωρίς υποχωρήσεις απέναντι στην επίθεση της Κυβέρνησης.

Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων και να ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Καλούμε τη ΔΟΕ και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να καταγγείλουν τις διαδικασίες αυτές και να καλέσουν ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή, ώστε αυτές  να μη νομιμοποιηθούν, να μην αποτελέσουν τον δούρειο ίππο για την πλήρη υπονόμευση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση.

Καλούμε όλες  τις υπόλοιπες  παρατάξεις να απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Να σεβαστούν το 95% των συναδέλφων που τάχθηκαν υπέρ της αποχής πριν 2 χρόνια. Η συμμετοχή τους στις εκλογές νομιμοποιεί και εδραιώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδομήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι πρέπει όλοι να αντιδράσουμε δυναμικά!

Να παλέψουμε για ζωντανά και δημοκρατικά συνδικάτα!

Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για δουλειά, ζωή και μόρφωση με αξιοπρέπεια!

Στις 5 Νοέμβρη απέχουμε από τις τηλε-εκλογές της Κεραμέως για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here