ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:  Έναρξη σχολικής χρονιάς μετ’ εμποδίων

Αγαπητοί συμπολίτες/σσες, γονείς

Οδεύουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  και τα σχολεία μας ανοίγουν  όπως ακριβώς έκλεισαν και ακόμη χειρότερα.

Κανένα μέτρο υγειονομικής θωράκισης δεν έχει ληφθεί και το ΕΣΥ κινδυνεύει να οδηγηθεί σε παράλυση, ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο αύξησης του πανδημικού κύματος. Χαρακτηριστική είναι η προχθεσινή δημόσια ομολογία του Δ/ντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Ν. Παπανικολάου κ. Καπραβέλου: Βρεθήκαμε στο αδυσώπητο δίλημμα αν τη μία θέση στη ΜΕΘ τη δώσουμε στον ασθενή με λευχαιμία ή στον ασθενή με covid. Ετοιμάστηκαν εδώ και μήνες 78 κλίνες  αλλά παραμένουν χωρίς στελέχωση, γιατί τωρα προκηρύχτηκαν οι θέσεις προσωπικού. Αν είναι δυνατόν!!!

Η πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων των δομών υγείας ( νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) και εκπαίδευσης ( Δημοτική Σχολεία-Νηπιαγωγεία) – δώρα στους κλινικάρχες ή σχολάρχες – εξελίσσεται σε μια εγκληματική πολιτική σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος των μαθητών μας.  

Οι εκπαιδευτικές  κτηριακές υποδομές αντί να βελτιωθούν ή να αυξηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί ο κατά το δυνατόν μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τάξη (15), το Υπουργείο προχώρησε, δέκα μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, σε σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων σχολικών μονάδων, προκαλώντας  τεράστια αναστάτωση και αβεβαιότητα στο εκπαιδευτικό προσωπικό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, τόσο για τη  λειτουργία των σχολείων όσο και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η εχθρική αυτή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά στον οικονομικό και κοινωνικό  μαρασμό  της περιοχής μας.

Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση , τα συνδικαλιστικά όργανα ( εκπ/σης- γονέων) , τις τοπικές κοινωνίες  να ενεργοποιηθούν άμεσα για:

  • ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ –  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΕΣΥ.
  • ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ  ΠΛΗΡΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ.
  • 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here