Σε απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, συμμετέχοντας στην απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό 

…με αίτημα την διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν έξω από το Υπουργείο Τουρισμού τα μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής κατήγγειλαν τις 14 διαφορετικές ελαστικές σχέσεις δουλειάς, την εργασιακή επισφάλεια, την μείωση των μισθών των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, την αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας.

Όπως υπογράμμισαν την ώρα που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται κατακόρυφα ο τουρισμός στη χώρα μας, παρατηρείται μείωση στους μισθούς των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Παράλληλα κατήγγειλαν ότι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία λαμβάνουν πενιχρούς μισθούς.

Αρκετοί είναι, επίσης, οι ξενοδόχοι που, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, προσπαθούν να μην εφαρμόζουν τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 20 Ιουλίου, με συγκέντρωση, την ίδια ημέρα, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή: www.ert.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here