Μετά τα εποχικά καταστήματα ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα καταστήματα λιανικής σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα στις 14/12 ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής εκτός malls. Τέλος τα παιχνιδάδικα, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία αναμένεται να ανοίξουν λίγες μέρες αργότερα. Τα καταστήματα που θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν με πολύ αυστηρά μέτρα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, όσον αφορά τα μεγάλα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν διαφορετικοί όροι λειτουργίας.

Για το άνοιγμα των παραπάνω καταστημάτων τον τελευταίο λόγο όπως πάντα έχει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε περαιτέρω σημάδια αποσυμφόρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα ανοίξουν λίγο νωρίτερα απ’ όσο προβλέπονταν καθώς, όπως έδειξε η πρώτη φάση του lockdown, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν οι πολίτες μετά την άρση ήταν προσωπική περιποίηση. Συνεπώς ο λόγος ήταν καθαρά για να αποφορτιστεί η κινητικότητα.

Συνεπώς από την Παρασκευή οι πολίτες θα μπορούν να σπεύσουν στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής, πάντα με ραντεβού για να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού.

Τη Δευτέρα 14 Δεκέμβριου θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου.

Μέσα στις επόμενες μέρες της εβδομάδας εκείνης, ανάλογα με την κίνηση που θα παρατηρηθεί τις πρώτες μέρες ανοίγματος, θα ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία. Όσον αφορά τα καταστήματα λιανικής θα προκριθεί η λύση του click away, δηλαδή οι πολίτες να παραγγέλνουν online ή τηλεφωνικά τα παιχνίδια και τα βιβλία τους και στη συνέχεια με ραντεβού να πηγαίνουν να τα παραλαμβάνουν από το κατάστημα.

Δηλαδή ο κόσμος δεν θα μπορεί να πηγαίνει στα καταστήματα και να ψάχνει στα ράφια, αυτά που θέλει να αγοράσει.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι το click away, δεν έχει ακόμα «κλειδώσει», αφού ενδέχεται εν τέλει τα καταστήματα να ανοίξουν με αυστηρά μέτρα και όριο πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here