Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας κ.κ Δαβίδ, όλων των τοπικών αρχών και με συγκινητικές αναφορές στον μεγάλο απόντα, μακαριστό Μητροπολίτη και ποιμένα κυρό Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αγιασμός στο 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Άργους Ορεστικού.

Η τελετή του κοινού Αγιασμού για το 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο στο Άργος Ορεστικό, λόγω των υγειονομικών μέτρων, πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία μαθητών, καθώς οι υπόλοιποι βρισκόταν στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ Δαβίδ, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, μαζί με όλους του Ιερείς εφημέριους των δύο Ενορίων του Άργους Ορεστικού.

Στην πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, παραβρέθηκαν ο βουλευτής της Ν.Δ στην Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κάλλι Κυριακίδου, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Νάτσιου,εκπρόσωποι των Αστυνομικών αρχώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι διευθυντές και οι καθηγητές των δύο σχολείων.

Στην σύντομη ομολία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους, μίλησε πατρικά προς τα παιδιά, τα οποία παρακάλεσε να μη ξεχνούν τον Χριστό που είναι πάντα δίπλα στη ζωή τους και πως με την βοήθεια του, οι προσπάθειες τους θα ευοδωθούν!

Χαιρετισμό και ευχές προς μαθητές και καθηγητές, απήυθηναν όλοι οι επίσημοι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι στο σύνολο τους, αναφέρθηκαν συγκινητικά, στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ, ο οποίος όλα τα χρόνια της ποιμαντικής του πορείας στην περιοχή, αυτήν την ημέρα βρισκόταν πάντα εκεί, δίπλα στα παιδιά, για να δώσει τις πατρικές του ευχές, ευχαριστώντας παράλληλα τον τοποτηρή κ.κ Δαβίδ, που με την παρουσία του κάλυψε αυτό το μεγάλο κενό, που άφησε ο αοίδιμος Ιεράρχης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με όλη την τελετή του Αγιασμού και τους χαιρετισμούς εδώ: ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here