Κάθε χρόνο λίγες ημέρες πριν το Πάσχα βλέπουμε και διαβάζουμε να αμφισβητούν την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, άλλοι να αμφισβητούν την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ άλλοι να ανακαλύπτουν εντελώς τυχαία απόκρυφα Ευαγγέλια.

Αυτή την φορά είδαμε δημοσιογράφο Ισραηλινού Τηλεοπτικού Δικτύου, να προσπαθεί να καλύψει σε μορφή ντοκιμαντέρ την μυστηριακή ιστορία του Παναγίου Τάφου.

Εντύπωση προκαλεί όμως ότι ο δημοσιογράφος, αντί να ρωτήσει έναν Ορθόδοξο Ιεράρχη για την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, μίλησε on camera με τον Αρμένιο Επίσκοπο Σαμουήλ.

Τι μας είπε όμως ο Αρμένιος για το Άγιο Φως; Μας είπε ότι ο Θεός δεν έχει κάθε τόσο την όρεξη να κάνει θαύματα για να χαροποιήσει τον κόσμο, αλλά καμιά φορά το ανάβουμε εμείς!!!

“Έχουν μια λάμπα λαδιού με μικρά κεράκια, εμείς τα αποκαλούμε “δάδες”… Με αυτά τα κεριά λοιπόν “ανάβουν” την φλόγα που βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο και την μοιράζουν ως Άγιο Φως” – δήλωσε προκλητικά ο Αρμένιος Επίσκοπος.

Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση του Ελληνορθόδοξου Κληρικού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος κατηγόρησε τον Αρμένιο Επίσκοπο ότι ψεύδεται και πρέπει αμέσως να περάσει εκτός του Τάφου.

“Εγώ έχω την ευθύνη για τον ιερό χώρο… Δεν λέτε την αλήθεια, λυπάμαι… Δεν συμβαίνουν αυτά που λέτε…” τόνισε χαρακτηριστιά ο Κληρικός του Πατριαρχείου.

Δείτε τα σχετικά βίντεο που ακολουθούν:

Αιμίλιος Πολυγένης – romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here