Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών με αποκλειστικό θέμα τον οδικό χάρτη και τα ανοίγματα δραστηριοτήτων που οδηγούν στην άρση του lockdown τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται: 

Κατάργηση του sms στο 13033 και στο 13032 του click away και του click inside και απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου.

Οι μετακινήσεις όπως έχει γράψει και το newsit.gr προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με ελεύθερη διέλευση από τα διόδια και απλά θα γίνεται σύσταση για self test. 

Για τις μετακινήσεις προς τα νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, η κατεύθυνση είναι είτε να απαιτείται πιστοποιητικό αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών, αρνητικό rapid test, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αν κάποιος έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό να μπορεί να το αποδεικνύει. 

Για το θέμα του ωραρίου κυκλοφορίας οι ειδικοί εισηγούνται επέκτασή του έως τις 00.30 με την εστίαση να κλείνει ένα τέταρτο νωρίτερα. 

Οι ειδικοί για την λειτουργία των γυμναστηρίων εισηγούνται να γίνει στις 31/5 με επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης ενώ για δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων η εισήγηση για χαλάρωση των μέτρων είναι από τον Ιούνιο.Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη – Ευαγγελία Τσικρίκα

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here