Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία σημαδεύτηκε με βία και άγρια καταστολή στους εργάτες και στο λαό που βγήκε να διαδηλώσει ενάντια στα καταστροφικά σχέδια, του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησής του, της ΕΕ και του Κεφαλαίου, για την Περιοχή μας.

Ο «ατσαλάκωτος» πρωθυπουργός αφού έβαλε τα ΜΑΤ και την αστυνομία να κλείσουν όλους τους δρόμους σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, πήγε στο χώρο της ομιλίας, σαν κλέφτης, σαν «κατσαπλιάς», μέσα από τα χωράφια και τους χωματόδρομους για να μην αντικρύσει ούτε σαν εικόνα τους εργαζόμενους και τους άλλους διαδηλωτές.

Ταυτόχρονα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν δεσμεύτηκε ουσιαστικά σε τίποτα που θα μπορούσε να αντισταθμίσει κάπως την τεράστια καταστροφή που φέρνουν στην Περιοχή οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του. (θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού)

Χαιρετίζουμε όλους αγωνιστές, εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές και νεολαία που αψήφησαν τη βία και την αστυνομοκρατία και βγήκαν να διαδηλώσουν ενάντια στην πολύπλευρη καταστροφή και ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας.

Καταγγέλλουμε στο λαό της Δυτικής Μακεδονίας την αστυνομική βία, την καταστολή και τη χρήση τοξικών και χημικών ασφυξιογόνων αερίων που έγινε με ευθύνη της Κυβέρνησης αλλά και του Περιφερειάρχη ο οποίος αντί να βρίσκεται με το Λαό που διαδηλώνει προτίμησε να «χαριεντίζεται» με τον πρωθυπουργό που είναι ο κύριος υπεύθυνος της φτώχειας, της ανεργίας και της Περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Περιοχής.

 Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τα συνδικάτα, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τις Περιβαλλοντικές συλλογικότητες και όλο το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να συνεχίσουμε πιο ενωτικά, πιο μαζικά, πιο δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή και ερημοποίηση της Περιοχής μας. 

Να αγωνιστούμε για μια Εταιρεία Ηλεκτρισμού αποκλειστικά δημόσια, 100%, ενιαία και καθετοποιημένη κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, προσανατολισμένη αποκλειστικά στα λαϊκά συμφέροντα. «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό». Επανεθνικοποίηση-Κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού τομέα. Μια πραγματικά Δημόσια Εταιρεία που θα πρωτοστατήσει στη νέα εποχή της Ηλεκτρικής Ενέργειας χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μορφές ενέργειας  με σεβασμό στην αειφορία και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Κοζάνη 27/11/2021 –

 «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here