Ο πιλότος που θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίδειξη που γίνεται μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης είναι ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης – ο Επισμηναγός είναι μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς»

Ο Επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης θα είναι ο πιλότος που με το F-16 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίδειξη μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Ο πιλότος, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», αναμένεται να εντυπωσιάσει με τους ελιγμούς του με το μαχητικό αεροσκάφος, αλλά και με τα μηνύματα που θα στείλει μέσα από το πιλοτήριο.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, τα μέλη της ομάδας «Ζευς» θα βρίσκονται και πάλι αύριο στη Θεσσαλονίκη, για μια επίδειξη που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, που θα στρέψουν το βλέμμα ψηλά στον ουρανό.

pilotos_papadakis

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Παπαδάκης

Ο Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα «Ζευς»

Η ομάδα «Ζευς» αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here