Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως τις 07.30 π.μ. στο 45% των αποτελεσμάτων, ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος προηγείται με 31 ψήφους έναντι του Γκόρο – Παραμένει προφυλακισμένος ο Μπελέρης για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων»

«Ντέρμπι» δείχνουν τα έως τώρα επίσημα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στον δήμο Χειμάρρας, με τον ομογενή υποψήφιο  Φρέντι Μπελέρη να λαμβάνει 50,44% και τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο 49,56%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί έως τις 07:30 το πρωί της Δευτέρας, η διαφορά ανάμεσα σε Μπελέρη και Γκόρο είναι μόλις 31 ψήφους. Ωστόσο έως στιγμής επίσημα έχει καταμετρηθεί το 45% των ψήφων με τη διαδικασία να συνεχίζεται. Η συμμετοχή στην κάλπη άγγιξε το 34%.

chimara

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. Ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Την Κυριακή ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας κρίθηκε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τιράνων, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας. Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here