Η 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών είναι αφιερωμένη στους γυναικείους αγώνες για ισότητα και ισονομία στην εργασία και στον δημόσιο βίο. Οι κινητοποιήσεις των γυναικών με απεργίες, πορείες και άλλες διαμαρτυρίες  σε όλο τον κόσμο, κατά τον 19ο και 20ο αιώνα, συντέλεσαν στην αναγνώριση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην οργάνωση αργότερα των φεμινιστικών κινημάτων.

Τα δικαιώματα των γυναικών βάλλονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο καθιστώντας ακόμη πιο σημαντική την αναγνώριση της σπουδαιότητας της ημέρας και την αναγκαιότητα των διεκδικήσεων για ουσιαστική αλλαγή, ισότητα, ισονομία και συμπερίληψη σε όλους τους τομείς του ιδιωτικού και δημόσιου βίου.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης για την ισότητα των φύλων κατατάσσει την χώρα μας, για το έτος 2022, στην τελευταία θέση της Ευρώπης σε θέματα ισότητας των φύλων που αφορούν στους τομείς: εργασία, χρήματα, γνώση, χρόνος, εξουσία και υγεία.

Με αφορμή την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς θα πραγματοποιήσει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με ανοιχτές συζητήσεις στους συλλόγους:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πευκόφυτου

              Παρασκευή, 10/03/2023, ώρα 19.00, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων

  • Σύλλογος Γυναικών Μεσοποταμίας

Σάββατο, 11/03/2023, ώρα 18.00, Αίθουσα κάτω από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου

  • Πολιτιστικός, Επιμορφωτικός Σύλλογος Βασιλειάδας

Σάββατο, 11/03/2023, ώρα 18.00, Πολιτιστική Αίθουσα Βασιλειάδας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης. Νέες Εργατικές Κατοικίες, 2467022122, counsellingwomenkastoria@gmail.gom

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here