Συνάντηση εργασίας της Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρίας Αντωνίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και με τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο είχε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια  της συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, η κ. Αντωνίου επικεντρώθηκε σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην Π.Ε. Καστοριάς, όπως οι αποζημιώσεις των αγροτών που ασχολούνται με την καλλιέργεια μήλων και η ενίσχυση των εκτροφείων γουνοφόρων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του φράγματος Νεστορίου, το οποίο θα δώσει νέα ώθηση στην αγροτική παραγωγή της Καστοριάς.

Στο επίκεντρο  της συνάντησης της κ. Αντωνίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στύλιο, τέθηκε η υλοποίηση νέων επενδύσεων, αυξημένου προϋπολογισμού έως 230 εκατ. ευρώ, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και αφορούν στους αγρότες, με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.  

Αναφορικά με την επικείμενη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για νέες επενδύσεις, ύψους 230 εκ. ευρώ η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η εν λόγω πρόσκληση να προβλέπει αυξημένο προϋπολογισμό για τη Δυτική Μακεδονία, η οποία πλήττεται από τις συνέπειες του αυξημένου ενεργειακού κόστους λόγω της απολιγνιτοποίησης καθώς και από την τεράστια οικονομική κρίση που υφίσταται ο κλάδος της γούνας, ο οποίος αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής της Καστοριάς.

Όπως τόνισε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού :«Η υλοποίηση επενδύσεων τέτοιου βεληνεκούς αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και θα δώσει νέα ώθηση στην αγροτική παραγωγή όλη της χώρας και ιδιαίτερη δυναμική στην Καστοριά, καθώς ανοίγονται νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή. Ό,τι λέμε, το κάνουμε», κατέληξε η κ. Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here