fbpx
4.2 C
Kastoria, GR
Monday, 22 April, 2024.
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ευρώπη - Κόσμος Το δικαστήριο μίλησε κι αποφάσισε πως ο 30χρονος πρέπει να ζήσει… μακριά...

Το δικαστήριο μίλησε κι αποφάσισε πως ο 30χρονος πρέπει να ζήσει… μακριά από τους γονείς του (Φωτο)

O 30χρονος Μάικλ Ροτόντο πρέπει να φύγει από την οικογενειακή εστία, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, δικαιώνοντας έτσι τους γονείς του 30χρονου που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να τον αναγκάσουν να φύγει από το σπίτι καθώς δεν πλήρωνε ενοίκιο, δεν βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού, δεν συνέβαλε με κανέναν τρόπο στα έξοδα του νοικοκυριού και δεν έβρισκε δουλειά.

Ο δικαστής Ντόναλντ Γκρίνγουντ, που εκδίκασε την υπόθεση έδωσε εντολή στον Μάικλ Ροτόντο να μετακομίσει από την οικία των γονιών του στην πόλη Καμίλους, σε απόσταση 320 χλμ βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης, είπε ο Άντονι Αντοράντε, ο συνήγορος του ζεύγους Μαρκ και Κριστίνα Ροτόντο, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα, ο Μάικλ Ροτόντο υποστήριξε ότι δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως για την έξωση και ζήτησε να του δοθεί ένα περιθώριο έξι μηνών για να μετακομίσει αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του και υπενθύμισε ότι οι γονείς του είναι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου και έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα κατοικεί σε αυτό.

«Δεν κατανοώ γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγο ακόμη προτού να φύγω από το σπίτι» δήλωσε ενώπιον του δικαστή ο 30χρονος. «Ήθελα απλώς ένα λογικό χρονικό διάστημα προκειμένου να φύγω από το σπίτι, δεδομένου ότι δεν ήμουν πραγματικά προετοιμασμένος να στηρίξω τον εαυτό μου οικονομικά τη στιγμή που μου επιδόθηκαν οι ειδοποιήσεις για έξωση» εξήγησε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο WSTM. «Δεν κατανοώ τους λόγους που ένας δικαστής θέλει να πετάει ανθρώπους στον δρόμο» συμπλήρωσε.

Με μαύρα γένια και καρέ μαλλιά, ο Μάικλ Ροτόντο υπογράμμισε ότι ένιωσε ξανά ζωντανός επιστρέφοντας στην οικογενειακή οικία όταν έχασε τη δουλειά του πριν από οκτώ χρόνια. Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν και δεν μιλιούνται πλέον μεταξύ τους, δεν του μαγειρεύουν ούτε του πλένουν τα ρούχα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι εργάζεται αλλά απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα, οι γονείς του είπαν ότι προσπαθούσαν, εδώ και αρκετούς μήνες, να πείσουν τον γιο τους να φύγει από το σπίτι τους στο Καμίλους, κοντά στη Σίρακιουζ. Μεταξύ των επίσημων εγγράφων που κατατέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ήταν και πέντε γραπτές ειδοποιήσεις έξωσης, τις οποίες άρχισαν οι γονείς να στέλνουν στο γιο τους τη 2α Φεβρουαρίου.

«Έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε με τη μητέρα σου, αποφασίσαμε ότι πρέπει να φύγεις από το σπίτι αμέσως» έγραφε το ζεύγος σε μια από τις επιστολές. «Έχεις στη διάθεσή σου 14 ημέρες για να αποχωρήσεις. Δεν θα σου επιτραπεί να επιστρέψεις».

Σε μια άλλη ειδοποίηση, οι γονείς εμφανίζονται να προσφέρουν στον γιο τους 1.100 δολάρια ώστε να τον βοηθήσουν να βρει δουλειά και ένα διαμέρισμα για να μείνει, ενώ τον συμβουλεύουν πώς να τα βγάλει πέρα μόνος του. Ο ίδιος δέχθηκε το ποσό αλλά το δαπάνησε σε άλλα έξοδα, όπως διαβεβαίωσε.

«Υπάρχουν διαθέσιμες δουλειές ακόμα και για εκείνους με ένα φτωχό βιογραφικό όπως εσύ. Πιάσε μία! Πρέπει να δουλέψεις!» του γράφουν σε μια επιστολή. Σε μια άλλη με ημερομηνία 5 Μαρτίου, οι γονείς προειδοποιούν τον γιο ότι θα κινηθούν νομικά για να διασφαλίσουν ότι εκείνος θα φύγει από το σπίτι τους.

Ο δικαστής ζήτησε επίσης τη συνδρομή των υπηρεσιών προστασίας ενηλίκων διατυπώνοντας ανησυχίες για την άκρως τεταμένη σχέση μεταξύ των τριών.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Ροτόντο επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να εφεσιβάλλει την απόφαση. Λέει ότι ο πατέρας και η μητέρα του κινήθηκαν νομικά εναντίον του ως “αντίποινα” διότι δεν μπορούσαν πλέον να βλέπουν τον εγγονό τους, την επιμέλεια του οποίου έχασε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center, σχεδόν το 1/3 (32,1%) των Αμερικανών ηλικίας 18-34 ετών ζούσε με τους γονείς του το 2016.

Πηγή: reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Accessibility
Verified by MonsterInsights