Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ευνόησαν την εφαρμογή νομοθετικών μέτρων ιδιαίτερα βλαπτικών για τον κόσμο της εργασίας. Οι επώδυνες μεταβολές σε κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα περιόρισαν την κοινωνική προστασία και δημιούργησαν γενικευμένη περιθωριοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς και το Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ διοργανώνουν Εκδήλωση Ομαδικής Νομικής Πληροφόρησης με θέμα τις «Το ισχύον καθεστώς στις εργασιακές σχέσεις και στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς στο Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και την εργατική νομοθεσία με αιχμή το συνταξιοδοτικό (μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών) τις συμβάσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την επόμενη μέρα , την Πέμπτη 29/11/2018 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο χώρο του Εργατικού Κέντρου και ώρα 10:30-16:00, Δια Ζώσης εξατομικευμένης Πληροφόρησης, όπου νομικοί του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα υποδέχονται και θα επεξεργάζονται ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με:

Α. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΑΕΕ, κ.α.) (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων κλπ) και

Β. Τα εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ. εξαρτημένης εργασίας Ι.Δ.).

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς , Μεγ. Αλεξάνδρου 53, Καστοριά , 2467027687, 6974595095 , 6976970071.                                  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here