Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε σήμερα (11/12/2017) από το περιφερειακό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2018 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένος κατά 8 εκ. ευρώ και φθάνει στο ποσό των 52,3 εκ. ευρώ.

Απ’ αυτά τα 11,5 εκ. θα είναι για την έδρα, τα 12 εκ. για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 5,7 εκ. για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, από 7 εκ. για τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας και τα 8,9 εκ. ευρώ για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Ηλία Κάτανα οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι: η Υγεία, η Παιδεία, οι Επενδύσεις, η Πρόνοια και τα λειτουργικά, ενώ όπως πρόσθεσε για «πρώτη χρονιά η Περιφέρεια δεν θα έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές».

«Ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, ισοσκελισμένος και δείχνει ξεκάθαρα μέσα από τους αριθμούς για την περιφερειακή αρχή υπάρχουν οι άνθρωποι, και οι ανάγκες των πολιτών αυτού του τόπου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτανας και έκανε ιδιαίτερη μνεία για το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που θα είναι ενισχυμένο το 2018.

Για απουσία σχεδιασμού και έργων του προϋπολογισμού, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας έκαναν λόγο οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, οι παρατάξεις των οποίων τον καταψήφισαν.

«Ως προϋπολογισμό που δε διαφέρει από τους προηγούμενους», έκανε λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Βήττας, ως «μίζερο και ισχνό, που δεν μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα στους πολίτες», τον χαρακτήρισε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ενώ «θλιβερό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία «είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει καταθέσει Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής.

Πηγή: www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here