Στην Περιφέρεια (περιοχή ΖΕΠ) πραγματοποίησαν  την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022,  τη Γενική τους Συνέλευση τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ. των τυροκόμων, για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου.

Έπειτα από την έγκριση του Cluster των τυροκόμων από την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ), ξεκινούν οι διαδικασίες για την απόκτηση ΑΦΜ, μητρώου ΓΕΜΗ και την αναζήτηση χρηματοδοτικών μέσων για την λειτουργία της ως σχήμα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, κύριος Λάμπρος Χατζηζήσης, για τον επιτυχή ρόλο του στην δημιουργία του Cluster, ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των τυροκόμων.

Το Δ.Σ απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος: Σωκράτης Δημητρίου

Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μόσχος

Γραμματέας: Γιάννης Δίκος

Ταμίας: Γιάννης Φτιαράς

Μέλος: Λάμπρος Χατζηζήσης

Παράλληλα στην αρχή της  συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των Τυροκόμων, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου Agrotour που σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες και καινοτόμες προσεγγίσεις σε σχέση με την Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό για την ενίσχυση της περιφερειακής αριστείας στην Δυτική Μακεδονία, από τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του ΕΚΕΤΑ ( Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης ) Αναστάσιο Τσίμπλινα και Ιωάννη Κοντοδήμο σχετικά με καλές πρακτικές Βιοικονομίας όπως οι προοπτικές αξιοποίησης κτηνοτροφικών και τυροκομικών αποβλήτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας και εδαφοβελτιωτικού με χρήση της μεθόδου της Αναερόβιας Χώνευσης.

Μαρία Κοτζακόλιουe-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here