Αν και άνοιξε μόλις πριν λίγες ώρες, το πρωί της Δευτέρας, η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, σε ό,τι αφορά την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας οι πόροι του προγράμματος εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου, παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας και τα όσα δήλωσε στον «Π.Λ.» ο πρόεδρός του Δημήτρης Μαυροματίδης, ήδη εξαντλήθηκε ο προυπολογισμός για την περιοχή και το ΤΕΕ/ΤΔΜ ήδη ετοιμάζει παρέμβαση ώστε να βρεθούν κι άλλοι πόροι για την περιφέρεια με τις μεγαλύτερες ανάγκες ενεργειακής αναβάθμισης στη χώρα!

Μάλιστα, όπως τονίζουν οι μηχανικοί, τo TEE/Tμήμα Δυτικής Μακεδονίας με τρεις επιστολές του τις τελευταίες δύο εβδομάδες έγκαιρα και εμπεριστατωμένα είχε επισημάνει όλα τα κακως κείμενα του Προγραμματος «Εξοικονόμησης κατ’ οίκον ΙΙ» σε όλους του σχετικούς φορείς (ΥΠΕΝ, ΕΤΕΑΝ, Περιφέρεια & Διαχειριστική Αρχή ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας).  Και φυσικά ήταν ο μόνος θεσμικός φορέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έγκαιρα  (ένα μήνα πριν, στις 28 -2-2018) είχε επισημάνει τον κίνδυνο να εξαντληθούν οι πόροι του προγράμματος πολύ γρήγορα, λόγω του πενιχρού Π/Υ (αναλογικότερα ο μικρότερος ανά την Ελλάδα),  του για την περιφέρεια με τις μεγαλύτερες ανάγκες ενεργειακής αναβάθμισης στην Ελλάδα.  Η αρχική συμμετοχή είναι στα 6.6 εκ. ευρώ.

Παρόλα τα όσα είπε το υπουργείο, ότι διπλασιάζονται τα κονδύλια για το πρόγραμμα, πανελλαδικά, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής τίποτα σίγουρο είτε και κάτι συγκεκριμένο για τη Δυτική Μακεδονία, το ενδιαφέρον των κατοίκων της οποίας είναι τεράστιο για υπαγωγή στο πρόγραμμα!

prlogos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here