Με μικρή καθυστέρηση η έναρξη της τηλεμαχίας – Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, τους θεσμούς, την Υγεία, την Παιδεία, το περιβάλλον και τη νέα γενιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η -μία και μοναδική- πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι κ.κ. ΤσίπραςΑνδρουλάκηςΚουτσούμπαςΒελόπουλος και Βαρουφάκης θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους, απαντώντας σε ερωτήσεις, οι οποίες έχουν χωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες.

Οικονομία

– Κοσιώνη ρωτά Μητσοτάκη: Τι προτίθεστε να κάνετε για να πέσουν οι τιμές;

– Μητσοτάκης: Παγκόσμιο το πρόβλημα του πληθωρισμού, οι τιμές στη χώρα μας παραμένουν υψηλές. Πήραμε τρία μέτρα, με σημαντικότερο το Market Pass, ενώ για τη νέα τετραετία στοχεύουμε σε αύξηση μισθών. 
– Κοσιώνη: Λέτε στους πολίτες υπομονή;

– Μητσοτάκης: Όχι. Πιστεύω ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θ’ αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Όπου μειώθηκε ο ΦΠΑ δεν υπήρξε ουσιαστική ελάφρυνση των καταναλωτών.

– Σρόιτερ ρωτά Τσίπρα: Θα μας δώσετε αναλυτική κοστολόγηση του προγράμματός σας;

– Τσίπρας: Δώσαμε αναλυτική κοστολόγηση. Το πρόγραμμά μας θα κοστίσει σε όσους έως τώρα είχαν υπερκέρδη. Εάν δεν κάνουμε τομές, σε τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη.

– Στάθης ρωτά Ανδρουλάκη: Αν μπορείτε να συγκυβερνήσετε μετά τις πρώτες εκλογές, θα κάνετε πίσω στο βέτο «ούτε Μητσοτάκης πρωθυπουργός ούτε Τσίπρας», για να μην πάμε σε δεύτερες;
– Ανδρουλάκης: Δεν είναι προσωπικό το βέτο. Το παρακράτος των υποκλοπών δείχνει ότι πρέπει να πάμε σε μια νέα πρόταση.

– Παπαδάκης ρωτά Κουτσούμπα: Έχετε στο πρόγραμμά σας ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, που δεν θ’ απομονώνει τη χώρα από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι;

– Κουτσούμπας: Μόνο εμείς έχουμε. Τα προγράμματα των υπολοίπων κομμάτων έχουν 350 προαπαιτούμενα, τα οποία θα γονατίσουν τον λαό την επόμενη μέρα. 
– Παπαδάκης: Οι ιδεολογικοί σας αντίπαλοι σας κατηγορούν για δογματισμό.

– Κουτσούμπας: Δεν είναι ανεφάρμοστα όσα προτείνουμε. Τα λένε έτσι όσοι δεν υπηρετούν τον λαό και θέλουν ματωμένα πλεονάσματα, όπως ζητά η ΕΕ.

stigmiotipa3
stigmiotipa__1_
stigmiotipa__2_
stigmiotipa__3_
protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here