Είχαν προηγηθεί επεισόδια κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης – Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, ο ομογενής υποψήφιος που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα κέρδισε με διαφορά 19 ψήφων

Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, καθώς ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε, τελικά για 19 ψήφους, του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο

Ο Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, έδινε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η.  

Τελικά αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 50,12%. Ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%.  Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφους.

344620360_3484200671850174_504954125088376363_n

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί τραγουδούσουν και τον εθνικό ύμνο.

xeimarra_3
xeimarra_4
xeimarra_1

Ο τηλεοπτικός σταθμός Κlan News μετέδωσε εικόνες από το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων, που «κλείδωσε» τη νίκη Μπελέρη.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος μέσα στο κέντρο καταμέτρησης (Πατήστε στο link που οδηγεί στο YouTube):

Fredi Beleri i koalicionit “BF” fiton Bashkinë e Himarës

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και κατάφερε να προσπεράσει και να κερδίσει τον Γκόρο. 

Νωρίτερα το πρωί, είχαν προηγηθεί επεισόδια και  μάλιστα λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Επεισόδια στη Χειμάρρα
Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. 

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στη Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Μπελέρης κρίθηκε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τιράνων, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας. Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας.

Κύκλοι της ομογένειας εκτιμούν πως ο Έντι Ράμα δεν θα αποδεχθεί εύκολα τη νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα, καταθέτοντας -μέσω του Σοσιαλιστικού Κόμματος- ένσταση και αίτημα καταμέτρησης.

Στο μεταξύ, στον δήμο Φοινίκης νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του  Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό  αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here