Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Άργους Ορεστικού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την «αναπαλαίωση» ενός παλιού αυτοκινήτου τύπου OPEL Ascona 1.2, το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο για  περίπου 20 χρόνια  (στο parking του κεντρικού πεζόδρομου)  σε κακή κατάσταση και με πολλές μηχανικές βλάβες.

Βρέθηκε στο σχολείο μας μετά από δωρεά  της οικογένειας Χαρισίου από το Άργος Ορεστικό και οι μαθητές ανέλαβαν δράση!

Στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεση τους δούλεψαν με μεράκι και δημιουργικότητα, επισκευάζοντας αρχικά τις μηχανικές βλάβες, κάποιες φορές με πολύ ευρηματικό τρόπο. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν όσο  ήταν δυνατό και με την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι καθηγητές και οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού ευχαριστούν θερμά την οικογένεια  Χαρισίου για την δωρεά και τον δήμο Άργους Ορεστικού για την μεταφορά του οχήματος και την παροχή αναλώσιμων υλικών.

Είναι άξιο αναφοράς το μεγάλο και ουσιαστικό έργο που γίνεται στο εν λόγο σχολείο, με απτά δείγματα δουλειάς και αποτελέσματος! Πρόκειται για τα ίδια παιδιά, που πριν λίγες μέρες επισκέφθηκαν, σε μια άκρως ανθρώπινη ενέργεια, τις φυλακές των Γρεβενών, όπου προσέφεραν διάφορα είδη στους κρατούμενους, μετά από την καμπάνια που πραγματοποίησαν για να τα συγκεντρώσουν ενώ σήμερα έρχονται να καταπλήξουν τους πάντες, με το καταπληκτικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το πως ήταν το αυτοκίνητο και πως το έκαναν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here