Τελευταία ημέρα της πολύ σημαντικής κακοκαιρίας που επηρέασε τη χώρα μας η Κυριακή 19/11, με βροχές από τις πρωινές ώρες κυρίως σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, από τη διέλευση του εξασθενημένου πλέον Ζήνωνα ο οποίος μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσει την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και στη συνέχεα τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και περιοχές της Θράκης. Βροχές αναμένονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα.

Τα τρία παρακάτω διαγράμματα απεικονίζουν την μεταβολή της πίεσης, της ταχύτητας του ανέμου και ης βροχής στο σταθμό μας στο Αιτωλικό,όπου διακρίνεται καθαρά η πτώση της πίεσης όσο πλησίαζε ο Ζήνων καθώς και η άνοδός της στη συνέχεια, ενώ πολύ ενισχυμένοι ήταν οι άνεμοι όσο ο Ζήνων πλησίαζε, με ριπές στα 70 km/h, νηνεμία όταν το “μάτι του Ζήνωνα βρέθηκε πάνω από την περιοχή με εκ νέου ισχυρούς ανέμους όπως ο Ζήνων μετακινήθηκε ανατολικά. Παρόμοια συμπεριφορά παρουσιάζει και το διάγραμμα της βροχής.

Ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει τις βροχές που προβλέπονται το μεσημέρι της Κυριακής 19/11 στη χώρα μας.

 Για την περιοχή της Καστοριάς, σήμερα προβλέπεται αισθητά βελτιωμένος καιρός, αν και ίσως κάποιες βροχές κάνουν και πάλι την παρουσία τους! Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει κατά τη μέγιστη τιμή της τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές αναμένονται και τη Δευτέρα 20/11, κυρίως στη Θράκη, στα νησιά του Α. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

meteo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here