Με πέντε πληρώματα και δέκα συνολικά αθλητές κι αθλήτριες θα πάρει μέρος η Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ξεκινάει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς τα γαλανόλευκα κουπιά θα εκπροσωπήσουν οι 4εςΟλυμπιονίκες του Ρίου στο διπλό σκιφ Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη που ξαναμπαίνουν στην ίδια βάρκα μετά την συμμετοχή τους πριν δυο χρόνια στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα ενόψει της επόμενης χρονιάς που θα ξεκινήσει η διαδικασία των προκρίσεων για το Τόκιο καθώς και τέσσερα πληρώματα που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 στο Μπρεστ  της Λευκορωσίας.

Πιο συγκεκριμένα το διπλό σκιφ με  τους Στέφανο Ντούσκο-Χρήστο Στεργιάκα , τη δίκωπο άνευ ελ βαρών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Γιάννη Μαρόκο και τα δυο διπλά σκιφ ελ βαρών τους Πέτρο Γκαϊδατζή-Νίνο Νικολαϊδη και Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου-Ελένη Αγιώτη.

Περισσότεροι από 900 αθλητές κι αθλήτριες που συνθέτουν 406 πληρώματα από 62 χώρες θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φιλιππούπολης το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται ήδη στη Βουλγαρία είναι  ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΟΦΝΣ Αντώνης Αργυρίου ενώ τους αθλητές συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Τζανίνης, Πέτρου και Χρυσόπουλος καθώς επίσης ο γιατρός Γιάννης Χριστογιάννης και η προϊσταμένη των διοικητικών υπηρεσιών της Ομοσπονδίας Λία Τρίκα.

Πηγή: kopilasia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here