Εντός των ημερών θα ανοίξουν θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή κατηγορία 35 με 39 ετών.

Έως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού οι πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 35-39 ετών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ενώ σήμερα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως είχε δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τους 35-39 ετών, για τους οποίους είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Σήμερα δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις και για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων.

Εξάλλου, μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής κατηγορίας 20-29 ετών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, κατά του κορονοϊού θα εμβολιαστούν και τα παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών. Προηγουμένως θα προσμετρηθούν δύο παράγοντες, αυτός της παραδόσεις των εμβολίων με δεδομένες τις αναταράξεις και ο παράγοντας της συμμετοχής της προηγούμενης ηλικιακής ομάδας.

Ο στόχος εμβολιασμών για το τέλος Μαΐου αγγίζει τα 5,6 εκατ., ενώ για το τείχος ανοσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει χτιστεί στα μέσα καλοκαιριού.

Πηγή: sputniknews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here