Το γκράφιτι του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου Banksy το οποίο δείχνει ένα μικρό κορίτσι την ώρα που αφήνει ελεύθερο ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, αναδείχθηκε το έργο τέχνης που προτιμούν περισσότερο οι Βρετανοί

σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και διεξήχθη σε δείγμα 2.000 ερωτηθέντων.

“Το κοριτσάκι με το μπαλόνι” που ο βρετανός καλλιτέχνης αποτύπωσε με στένσιλ πάνω στην πρόσοψη ενός καταστήματος στο Σόρντιτς, μια συνοικία του ανατολικού Λονδίνου, το 2002, ήρθε πρώτο στην κατάταξη ανάμεσα στα 20 καλύτερα βρετανικά έργα τέχνης. Το γκράφιτι αφαιρέθηκε από τον τοίχο του μαγαζιού και πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2014 αντί 500.000 στερλινών (σχεδόν 560.000 ευρώ).

wikimedia

The Hay Wain, John Constable

wikimedia

The Singing Butler, Jack Vettriano

wikimedia

The Fighting Temeraire, Joseph Mallord William Turner

Η ελαιογραφία “Το κάρο του σανού” του Τζον Κόνσταμπλ (1821) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθεί τρίτος ο πίνακας “The Singing Butler” (1992) του Τζακ Βετριάνο. Το λάδι σε καμβά “Τhe Fighting Temeraire” (1839) του Τζόζεφ Μάλορντ Ουίλιαμ Τέρνερ, που παρουσιάζει ένα πολεμικό πλοίο που ρυμουλκείται στον Τάμεση, έρχεται τέταρτο στις προτιμήσεις των Βρετανών.

Τρία εξώφυλλα δίσκων περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα 20 καλύτερα βρετανικά έργα τέχνης: αυτό του δίσκου “Sgt Pepper” των Beatles του εικαστικού Πίτερ Μπλέικ, αυτό του “Dark Side of the Moon” των Pink Floyd που σχεδίασαν η ομάδα τέχνης Hipgnosis και ο Τζoρτζ Χάρντι και το εξώφυλλο του “Never Mind the Bollocks” των Sex Pistols που φιλοτέχνησε ο Τζέιμι Ριντ.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here