Ο leader της παγκόσμιας βιομηχανίας γούνας ανακοίνωσε τις αισιόδοξες προοπτικές γούνας για το 2021, παράλληλα  ζήτησε σαφήνεια από τη Δανέζικη κυβέρνηση σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάσταση των βιζόν και επιβεβαίωσε τη θέση της φυσικής αειφόρου μόδας σε έναν κόσμο μετά την  COVID.

Ο Mark Oaten, Διευθύνων Σύμβουλος της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, επέστρεψε στις προτάσεις ότι η φυσική βιώσιμη γούνα πήγαινε οπουδήποτε «Οι ενέργειες μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια: υπάρχουν ήδη ισχυρές ενδείξεις ότι οι πωλήσεις είναι ισχυρές στην Ασία και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι τιμές του βιζόν έχουν αυξηθεί περίπου 30%. Όπως κατέστη σαφές από την πρόσφατη έκθεση της Bain, η αγορά πολυτελείας για τη μόδα ανθεί στην Κίνα. Οι φήμες για το θάνατο της γούνας από τους συνηθισμένους αρνητές είναι υπερβολές».

Με την παγκόσμια βιομηχανία γούνας να αξίζει £22δις,  ο κ. Oaten τόνισε ότι η γούνα έχει υποφέρει όπως και κάθε άλλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας: «Έχουμε δεχτεί χτύπημα, σύμφωνα με την ευρύτερη οικονομική κατάσταση. Αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ: Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αξία θα επιτευχθεί ξανά εντός 18 μηνών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  I.F.F. απέδωσε τους πρώιμους δείκτες μιας ανοδικής ανάκαμψης όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στους καταναλωτές που συνειδητά αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα: «Το μόνο “γρήγορο” για τη γρήγορη μόδα,  είναι το ταξίδι του από τη μόδα προς τον χώρο υγειονομικής ταφής. Οι καταναλωτές αναλαμβάνουν τον έλεγχο των ντουλαπών τους και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων: η αργή μόδα αναπτύσσεται, με φυσικά βιώσιμα υφάσματα – συμπεριλαμβανομένης της γούνας – στην καρδιά της».

Σχολιάζοντας την εντολή της Δανέζικης Κυβέρνησης να εξοντώσει ολόκληρο τον πληθυσμό των βιζόν, η οποία έχει ήδη οδηγήσει στην παραίτηση του υπουργού Γεωργίας, ο κ. Oaten ζήτησε απαντήσεις «Καταλαβαίνω γιατί η Δανία έκανε αυτό που έκανε, ωστόσο, αξίζουμε απαντήσεις, μια πλήρης και απόλυτη υπερβολική αντίδραση; Χρειαζόμαστε τη Δανέζικη κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της και να σχεδιάσει μια πορεία για να βγει από αυτήν την κατάσταση».

Ο κ. Oaten πρόσθεσε ότι ενώ το βιζόν είναι σημαντικό μέρος της βιομηχανίας γούνας, «δεν είναι το μόνο συστατικό. Είμαι βέβαιος ότι η Δανία και η Kopenhagen Fur θα πουλάνε γουνοδέρματα καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021. Είμαι επίσης σίγουρος ότι οι φαρμαδόροι στην Αμερική, τον Καναδά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να καλύψουν το προσωρινό κενό που άφησε η Δανία».

Αποκαλώντας παραπληροφόρηση και επικρίνοντας ακτιβιστές ζώων που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τη Δανία για να προωθήσουν την ατζέντα κατά της γούνας, ο κ. Oaten είπε «Ακούστε την επιστήμη, όχι τους συνηθισμένους κακοποιούς». Σχολιάζοντας τις ανησυχίες σχετικά με τα γουνοδέρματα, επανέλαβε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ταχείας Αξιολόγησης Κινδύνου δήλωσε ρητά ότι δεν αποτελούν πηγή λοιμώξεων από SARS-CoV-2.

Η Παγκόσμια  Ομοσπονδία Γούνας, που ιδρύθηκε το 1949, αντιπροσωπεύει και ρυθμίζει τον παγκόσμιο τομέα γούνας. Έχει 56 μέλη ενώσεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Ομοσπονδία προωθεί την επιχείρηση της βιώσιμης φυσικής γούνας και, ως εκ τούτου, εργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη, εφαρμογή και προώθηση προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων και περιβάλλοντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here