Μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  και οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 24/4/2023 τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Κορεντσίδη Γιάννη.

Από την πλευρά του Δημάρχου έγινε μία πλήρης ενημέρωση για τα έργα που ήδη υλοποιούνται στον Δήμο, αλλά  και για τον προγραμματισμό του Δήμου για  το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά μας εκφράσαμε την ανησυχία μας για τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής, ένα πρόβλημα που έχει ως συνέπεια την απομάκρυνση των νέων από τον τόπο μας . Η Καστοριά γερνά , χωρίς να μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της. Οφείλουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Με στόχο την δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος  προς τα νέα άτομα, με φορολογικά – οικονομικά κίνητρα και τη δημιουργία εκείνων των δομών αλλά κυρίων των σοβαρών υποδομών , θα μπορούσε να δοθεί μια νέα πνοή στον τόπο μας.

Βασικό Θέμα συζήτησης ήταν ο φορέας διαχείρισης της λίμνης, το αεροδρόμιο και  μια μελλοντική σιδηροδρομική διασύνδεση με τα δυτικά Βαλκάνια , που θα έδιναν νέα πνοή στην περιοχή.

Η ΔΕΥΑΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα νέο τρόπο σκέψης σχετικά με την αποτελεσματική χρήση του νερού και της ενέργειας; Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις θα πρέπει να ενεργήσουμε υπεύθυνα απέναντι στην αυξανόμενη ζήτηση για το νερό και την ενέργεια καθώς και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσέγγιση για την σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη χρήση ενέργειας είναι επειγόντως αναγκαία. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της προσέγγισης αυτής πρέπει να είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης και της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ώστε να μειωθεί το αποτύπωμα του νερού και της ενέργειας. Μεταξύ των στόχων μας στον τομέα της ενέργειας και των νερών θα πρέπει να είναι:

• Η μείωση των λειτουργικών εξόδων της ενέργειας και του νερού χρήσης και η μεγιστοποίηση της αποδοτικής χρήσης τους στις υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης.

• Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης μέσω της ελαχιστοποίησης των αποβλήτων, της μείωσης της ζήτησης του νερού, της μείωση των διαρροών και της ανακύκλωσης.

 • Η παραγωγή ενέργειας των ειδικών υπηρεσιών από ΑΠΕ και συμπαραγωγή, αφού τα απόβλητα κρύβουν σημαντική θερμιδική αξία.

Επίσης θα πρέπει:

• στις δημόσιες συμβάσεις να επιλέγονται υλικά με βάση την ενεργειακή τους απόδοση αλλά και την αποδοτική διαχείριση του νερού.

• να αρχίσουν να συλλέγονται σχετικά στοιχεία γιατί η διαθεσιμότητα στοιχείων βοηθά στη λήψη ορθών αποφάσεων.

Ζητήσαμε να υπάρξει άμεση και συνεχής στήριξη προς την Εταιρεία Αυτισμού, για την υλοποίηση ενός ξενώνα φιλοξενίας που επιδιώκει να δημιουργήσει ώστε να στηριχθούν τα ενήλικα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους.

Για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ η Αυτοδιοίκηση αποτελεί   βάθρο της Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α’ και Β’ βαθμού μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο, να γίνουν ο μοχλός ανάπτυξης της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών.

Εκ μέρους της ΝΕ

Η γραμματέας

Βάσω Μαλέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here