Μετά τις προηγούμενες επιτυχείς συμμετοχές, που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” του Τμήματος Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, αποφασίστηκε ότι και εφέτος θα συμμετέχουμε στο παγκόσμιο αυτό «πανηγύρι» διαδικτυακά, λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.

Θα συνεχίσει την παράδοση και θα αποτελέσει μία από τις εκατοντάδες παγκόσμιες εικονικές τοποθεσίες του Global Game Jam 2022 ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Θα είναι πλήρως διαδικτυακό και για να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα συνεννοηθήκαμε και με τις άλλες δυο Ελληνικές τοποθεσίες που συμμετείχαν παραδοσιακά στην εκδήλωση, την ομάδα των Αθηνών και της Πάτρας.

Η κάθε ομάδα θα δημιουργήσει τα δικά της παιχνίδια ανεξάρτητα από τις άλλες δύο, αλλά θα πραγματοποιηθούν κοινές παρουσιάσεις, συζητήσεις, συμβουλές και επίδειξη των παιχνιδιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Παρασκευή 21 μέχρι την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, πιθανή ώρα έναρξης στις 17:00.

Η ιστοσελίδα μας στο Facebook, όπου μπορείτε  να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες και απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας είναι : https://www.facebook.com/globalgamejamkastoria.

ΟΙ εγγραφές θα γίνονται στην διεύθυνση: http://globalgamejam.org/2022/jam-sites/global-game-jam-kastoria Το δε κανάλι Discord στο οποίο θα γίνει η εκδήλωση: https://discord.com/invite/eVN6aVu2ZC

Κάθε ομάδα, θα ανεβάσει το παιχνίδι που θα δημιουργήσει και στη συνέχεια, σε ημερομηνία που θα προγραμματιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να το παρουσιάσει στους υπόλοιπους.

Στο δικό μας Discord, οι συμμετέχοντες της Καστοριάς, θα έχουν ειδικό ρόλο και εικονίδιο. Θα έχουμε δηλαδή το δικό μας κανάλι, εύκολο τρόπο να στείλουμε ανακοινώσεις είτε σε όλους είτε μόνο στους συμμετέχοντες της Καστοριάς.

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2021 υπήρξαν πάνω από 910 φυσικές τοποθεσίες σε 118 χώρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 48.500 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 9.600 παιχνίδια σε ένα Σαββατοκύριακο! Για τη χώρα μας ασχολήθηκαν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ το 2017, 2018, 2020, 2021 καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ, και ΜΜΕ γενικότερα.

Σκεφτείτε το σαν συνάντηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η GGJ ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας και δημιουργίας. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και τονώνει τη συνεργασία.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, με οποιαδήποτε κλίση-ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλούς φανατικούς των παιχνιδιών. Η συμμετοχή δεν είναι ανταγωνιστική, το μοναδικό βραβείο είναι η συμμετοχή. Είναι ανοιχτή σε ηλεκτρονικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να είστε πάνω από 18 ετών και να αντέχετε την πολύωρη συνεργασία σε ομάδα, όποιες ικανότητες και αν φέρνετε στην ομάδα σας. Θα υπάρχουν άνθρωποι με προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που θα σας καθοδηγούν σε ότι πιθανώς χρειαστείτε. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η διοργάνωση εφέτος θα είναι διαδικτυακή. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 5:00μμ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 5:00μμ. Στο χρονικό αυτό διάστημα η κάθε ομάδα μπορεί να προγραμματίσει και να οργανώσει τον χρόνο της οπότε δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος αφοσιωμένος αποκλειστικά και συνεχώς στο project που θα συμμετέχει. Η συνεργασία των ομάδων θα είναι από απόσταση, και για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα επικοινωνίας του Discord που διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνεργασία από απόσταση.

Αυτό που θα βάλετε εσείς είναι το μεράκι, την επιθυμία στη δημιουργία και την αδρεναλίνη για ένα έντονο τετραήμερο. Αυτό που θα πάρετε είναι ένα ολοκληρωμένο project φτιαγμένο από τα χέρια σας, εξάσκηση σε νέες ικανότητες και γνωριμίες με άλλους φανατικούς των παιχνιδιών. Ελάτε είτε μόνοι σας είτε σαν παρέα και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε ομάδες με διαφορετικές ικανότητες.

Έναρξη: Παρασκευή  21 Ιανουαρίου 2022 17:00

Ολοκλήρωση: Κυριακή 23 Ιανουαρίου 17:00

Συμμετοχή:  Ελεύθερη σε άτομα άνω των 18

Περισσότερες πληροφορίες: Μέσω Facebook στο https://www.facebook.com/globalgamejamkastoria μέσω email στο [email protected] και μέσω τηλεφώνου στο 6937940339

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here