Στη διόρθωση του εντύπου αιμοδοσίας, από το οποίο αποσυνδέεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια, προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο-ντροπή του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας περιελάμβανε πρόβλεψη με την οποία δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Twitter έχει ως εξής: «Όπως είχα προαναγγείλει, υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για το νέο έντυπο Αιμοδοσίας. Το νέο έντυπο αντικαθιστά το προηγούμενο που απέκλειε όσους είχαν ομοφυλοφιλική σχέση και διασφαλίζει την ασφάλεια της διαδικασίας αιμοδοσίας χωρίς να αποκλείει άτομα».

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, με την οποία ουσιαστικά καταργείται η απαγόρευση να είναι αιμοδότες ομοφυλόφιλοι, έχει ως εξής:

«Υπογράφηκε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του περιεχομένου του εντύπου “Ιστορικό αιμοδότη”.

Ειδικότερα, στο νέο έντυπο αποσυνδέεται για πρώτη φορά ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι αιμοδότες.

Πρόκειται για μία δέσμευση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά του, η οποία έγινε πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι το έντυπο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, περιελάμβανε την πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, όποιος είχε συνάψει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here