Η αναφορά του Ε Μυτιληναίου εχει πολύ μεγαλο ενδιαφέρον μιας και ο ίδιος ειναι πρωταγωνιστής με τις μονάδες ΦΑ που διαθέτει.

«Πλέον, η ΔΕΗ δεν έχει τον κοινωνικό ρόλο που είχε πριν, καθώς η τωρινή διοίκηση τη λειτουργεί περισσότερο με τη λογική της επιχείρησης, με την προσοχή της στραμμένη στους μετόχους της και στα αποτελέσματά της, και λιγότερο ως μια εταιρεία κοινής ωφέλειας», σχολίασε ο κ. Μυτιληναίος, ο οποίος επιπλέον χαρακτήρισε αγώνα επιβίωσης τη λιανική πώληση στην ηλεκτρική ενέργεια: Το περιθώριο κέρδους είναι μικρό και απλώς προστίθεται στα κέρδη από άλλες δραστηριότητες.

«Θέλω να πω το εξής. Είναι πρόωρη η κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της ηλεκτροδότησης πόσο μάλλον για να συμβάλουν στη δημιουργία αποθεμάτων ασφαλείας. Αυτό φάνηκε και με τις πρόσφατες πυρκαγιές, με τις ΑΠΕ να συνεισφέρουν μόλις το 5% του ηλεκτρικού ρεύματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μυτιληναίος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι φιλόδοξοι στόχοι για την κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων καθιστούν ακόμη πιο σημαντικό τον ρόλο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα.

Ολη την συνεντευξη μπορείτε να την δείτε εδω 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here